Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kékült be a konyha só?

Miért kékült be a konyha só?

Figyelt kérdés

Miért kékült be a konyha só?


Pedig a konyha só nem tartalmaz jódot mégis bekékült a só, a pára is lehet de ennyire nem szabadna bekékülnije. Mit jelentehet valyon ez vagy mi okozhatja?

Mitkezdjünk a sóval?



#só #Nem tudom mit irjak :) kéksó
2022. nov. 14. 19:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy jód, és keményítő (liszt, krumpli, kenyérmorzsa) is került bele. A jódozott konyhasóban kálium jodid van. Tehát jodid ionok vannak, ettől jódozott a konyhasó. De ez a jodid nem kellene, hogy kék színreakciót adjon a keményítővel. A kálium jodidos jódoldat viszont kék színreakciót ad a keményítővel:

[link]

2022. nov. 16. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
továbbra sincs fénykép?
2022. nov. 16. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!