Miért kékült be a konyha só?
Figyelt kérdés
Miért kékült be a konyha só?
Pedig a konyha só nem tartalmaz jódot mégis bekékült a só, a pára is lehet de ennyire nem szabadna bekékülnije. Mit jelentehet valyon ez vagy mi okozhatja?
Mitkezdjünk a sóval?
#só #Nem tudom mit irjak :) kéksó
2022. nov. 14. 19:06
11/12 anonim válasza:
Valahogy jód, és keményítő (liszt, krumpli, kenyérmorzsa) is került bele. A jódozott konyhasóban kálium jodid van. Tehát jodid ionok vannak, ettől jódozott a konyhasó. De ez a jodid nem kellene, hogy kék színreakciót adjon a keményítővel. A kálium jodidos jódoldat viszont kék színreakciót ad a keményítővel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!