Szereted a Meki kaját? Mindenki azt mondja, hogy milyen rossz, mégis mindig tele van.
Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 11:25
31/37 anonim válasza:
Nem csak a Mekiben lehet probléma a higiéniával.Sok más étteremben is előfordulhat "kosz".Ahol a vendég megfordul,ott csillog-villog minden,mint a patika,de ha bemész a konyhába,raktárba,akkor lehet,hogy hanyatt-homlok menekülsz!Tapasztalat...
32/37 anonim válasza:
Én tökéletesen jól lakok egy meki menüvel ,és a saláta is igazi benne :)
33/37 A kérdező kommentje:
Igen, sokan rosszul tudják, de a "mindig"-et két rövid i-vel kell írni.
"Keresett szó: mindig
5 találat.
* mindig elv.: min-dig
* még mindig
* a szó nem mindig az érzelmek fokmérője
* az embernek nem lehet mindig igaza
* az idő nem mindig gyógyítja be a régi sebeket "
innen másoltam:
2010. szept. 29. 13:06
34/37 anonim válasza:
Van egy műsor valahol néha, ahol épp olyan ÉTTERMEKET mutatnak, ahol elképesztően ocsmányak a konyhai/raktári körülmények... És attól még nem lett baja senkinek, ha havonta 2-szer átlagosan a mekiben evett:) Kedves "mindenbebelekötök" válaszoló, abba belegondoltál már, hogy a buszon amikor megfogod a kapaszkodót, azt előtte foghatta már csöves, aki lehet hogy az alfelét vakarta meg, mielőtt felszállt a buszra, neked meg épp a szádba ment egy hajszál, amit kiszedtél azzal a kézzel? És sorolhatnánk :) Persze mindenbe bele lehet kötni.
35/37 A kérdező kommentje:
én tulajdonképpen nem is vitatémát akartam ezzel nyitni, hanem valahol arra keresni a választ, hogy miben rejlik ez a töretlen népszerűsége. állandó minőség és ár miatt? (az emberek szeretnek sok mindent biztosra tudni és a megszokottat nehezen hagyják el) vagy tetszik nekik az éttermek kialakítása? (ahová bármikor be lehet ülni) stb. ilyesmikre gondoltam én, de lehet, hogy más máshogy látja.
egészségtelenségéről nem nagyon kell vitatkozni, mert egyértelmű, hogy műkaja.
2010. okt. 1. 09:02
36/37 anonim válasza:
Kérdező, szerintem a gyorséttermek (nem csak a meki, hanem a többi is, van néhány) sikere összefügg a felgyorsult rohanó életformával. Régen, mikor nem voltak ilyenek, ugyanakkor sokkal kevésbé éltek az emberek rohanó életmódot, beültek egy étterembe mondjuk, és minden probléma nélkül eltölthettek 1-2 órát ebéddel, nyugodtan megebédelhettek (hozzáteszem, szerintem az elhízott ember is kevesebb volt, hiszen a gyors, kapkodó étkezéssel becsapjuk a szervezetet, és ezért egyre többet "akarunk" enni ahhoz, hogy jóllakjunk, ha lassabban eszünk, normális tempóban, pont annyit eszünk, amennyi kell, jóllakunk a normális adagtól is). Most ugye ilyenre nincs idő, munkahelyeken van fél óra ebédszünet, speciális esetben bármikor betoppanhat egy ügyfél, gyorsan kell lerendezni az étkezést, nem mindenhol van üzemi konyha, akkor meg a legközelebbi helyekről kell biztosítani, vagy otthonról (de ha valaki mondjuk úgy dolgozik, hogy hazaéréskor örül, ha le tud feküdni aludni, annak nincs ereje főzni másnapra), a legközelebbi helyek meg vagy közért vagy gyorsétterem, és még sorolhatnám... A hangsúly azon van, hogy ezek a gyorskaja láncok igazodtak a felgyorsult (illetve munka által ránk kényszerített) életmódhoz, gyorsan elfogyasztható ételeket kínálnak, ami pont a kellő időre csillapítja az éhséget, persze hosszú órákra nem lakat jól, de nem is az a cél. Ha tegyük fel az életritmusunk újból úgy változna, hogy visszatérhetnénk az 1-2 órás ebédhez, lehet, hogy visszatérne az igény a régi éttermekre, ott csökkenthetnék az árat a forgalom miatti többlet bevétel révén... stb. Csak nem úgy tűnik, hogy abba az irányba haladunk sajnos. Az én legutóbbi munkahelyemen volt üzemi konyha, nagyon jól főztek, és nagyon jó áron, a kollégák 99%-a nem is ment máshova enni, és a nagy forgalom miatt nem is kellett drágának lenniük, egy mekis menü árából 2-3 fogásos, igazán kiadós ebédet kaptam.
37/37 anonim válasza:
valaki írta, hogy a mekis sült krumpli nem egészségtelen.. akkor nézze meg ezt :) http://www.youtube.com/watch?v=4IGtDPG4UfI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!