Aki ismer a hogyan ját, miként jét a zöld szőlőből ecet készítésének megosztaná velem ?
Figyelt kérdés
Köszönöm !2022. nov. 12. 06:32
1/5 anonim válasza:
Én csak a csín ját, bín ját ismerem, így sajnos nem tudok segíteni.
2/5 anonim válasza:
2 módja van.
Az egyik a gyümölcsecet, ezt ugyanúgy kell készíteni mint az almaecetet.
A másik a borecet, ami röviden a megecetesedett bor, de azért nem ilyen egyszerű a történet.
3/5 A kérdező kommentje:
2-es ezeket az eljárásokat ismerem . Nekem kimondottan a zöld szőlőből készülő "ital " ecet érdekelne . Annak idején csináltak ilyet Tokaj-hegyalján az öregek . De már sajnos ők nem élnek .
2022. nov. 12. 11:50
4/5 anonim válasza:
#3
Hát sajnos én ezt a két módszert ismerem, szoktunk is gyümölcsecetet készíteni almából, körtéből, naspolyából.
A második módszert meg akaratunkon kívül ismertük meg, palackban felejtett bor jóvoltából.
Egyébként mit értesz "zöld szőlő" alatt? Az éretlen szőlőt?
Mert abból elég érdekes lenne az ecetkészítés, mert ahhoz is kell egy bizonyos cukorfok, anélkül nem megy.
5/5 A kérdező kommentje:
Igen, van olyan hogy zöld szüret és akkor készül ugyan úgy préselték vala hogy tartósították mert hamar romlik .
2022. nov. 12. 14:50
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!