Képernyőkép kérdése:
Miben van több szénhidrát egy szelet pizzaban vagy egy
mákos rétesben?
Rendben, igazad van. Tudtommal a cukor szénhidráttartalma nem sokkal több mint a lisztté, de a kérdés nagyban függ a pizzaszelet méretétől, mindenesetre szerintem abban több van, tehát hiába édesebb, jobban jársz a mákos rétessel. Nincs baj amúgy a szénhidráttal, csak pont ezeket kéne kerülni, egyél inkább barna rizst, vagy teljes kiőrlésű lisztből készült pizzaszeletet, ha van ilyen...
2022. nov. 12. 10:32
12/21 A kérdező kommentje:
Ezzel csak az a gond hogy a barna rizzzben és ha teljes kiőrlésű lisztben is van szénhidrát. Ezért fontos a mennyiség kérdése.
Persze van kicsi meg nagy szerel pizza is meg kicsi meg nagy rétes is de a kérdés felmerül hogy nincs e esetleg egy kicsi szelet pizzában több szénhidrát mint egy nagy szelet rétesben?
Az lehet hogy a cukor és a liszt szénhidráttartalma hasonló viszont ha a pizzában több liszt van mint amennyi cukorr a rétesben akkor már nem hasonló.
13/21 A kérdező kommentje:
Ezzel csak az a gond hogy a barna rizzben és a teljes kiőrlésű lisztben is van szénhidrát. Ezért fontos a mennyiség kérdése.
Persze van kicsi meg nagy szeret pizza is meg kicsi meg nagy rétes is de a kérdés felmerül hogy nincs e esetleg egy kicsi szelet pizzában több szénhidrát mint egy nagy szelet rétesben?
Az lehet hogy a cukor és a liszt szénhidráttartalma hasonló viszont ha a pizzában több liszt van mint amennyi cukorr a rétesben akkor már nem hasonló.
Nézd a súlyát, ha meg tudod mérni, az nagyjából mérvadó szerintem ebben az esetben. Azért írtam a többi alternatívát, mert azokból a szénhidrát (amire szükség van, nem ellenség, csak nem mindegy, milyen forrásból) lassabban szívódik fel.
2022. nov. 12. 11:24
15/21 A kérdező kommentje:
A túl sok szénhidrát akkor is ellenség ha lassan szívódik fel, a kevés pedig akkor sem ellenség ha gyorsan szívódik fel
A túl sok mindenből ellenség...
2022. nov. 12. 11:58
17/21 A kérdező kommentje:
Csak itt most egy konkrét kérdés van két konkrét ételről hogy melyik a több
Azt hiszem a halvány információkat figyelembe véve már rég válaszoltam.
2022. nov. 12. 12:36
19/21 A kérdező kommentje:
En is igy hiszem. Szerintem Most éppen beszélgetünk.
OK, bár szerintem a többiek már unják. Én csak azt írtam, hogy szénhidrátra szükség van, te pedig jöttél azzal, hogy "a túl sok szénhidrát akkor is ellenség ha lassan szívódik fel". Ez nyilván igaz, csak én egy szóval sem említettem mennyiséget, főleg nem túl sokat. Egyél cukrozott mákos pizzaszeletet, és meg van oldva :)
2022. nov. 12. 13:12
További kérdések: