Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak engem idegesíteni azok a...

Noncsi2020 kérdése:

Csak engem idegesíteni azok a receptek amiben bögre,pohar és csészével kell mérni?

Figyelt kérdés
Ahol én lakok ott a bögre és a csésze azt ugyan annak mondják. Jobbik esetben a recept feltevője issza ír hogy a bögre, pohár, csésze hány ml. Rosszabb esetben el küldenek az anyukamban, de mit tehetek róla én hogy nalunk van 150,200,250,300ml csésze, bögre és pohár van.

2022. nov. 9. 17:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"amíg meg nem jelenik a receptben az örök lázadó: a tojás."

Igen, tényleg nem sok mindent zavar, ezért is javasoltam a 2,5 decis bögrét, mert azzal jó lesz a tojás is.

Általában 2,2-2,6 között változnak ezek a bögrék, és ekkora méretkülönbség bőven van egy S meg egy L méretű tojás között is!

A másik, ahogy mondtam, az összes alapanyagot lehet lazábban venni egy kicsit.

Ezeknek a kevert cuccoknak elég nagy a tűréshatáruk.

Keressetek 10 receptet, kevert sütire, bögrés sütire, a 10-nek 10féle aránya lesz, de a végeredmény mind hasonló. Nem kell agyon precízkedni.

(Amúgy az angol hagyományokban az is meg volt határozva, hogy a vajat mekkora kockára vágva kell bögrében kimérni, hogy megfelelően kitöltse a bögrét! Mivel nem olvasztott vajjal számoltak! )

2022. nov. 9. 19:01
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
11-es: a gond nem itt van, ha a bögre mérete KICSIT eltér, hanem az, amit sokan írnak, hogy mindegy mennyi hozzávalót használsz, az arányok maradnak - és itt a probléma, mert a tojás mennyisége nem lesz arányos
2022. nov. 9. 19:08
 13/13 anonim ***** válasza:
88%

A tojás méretében is lehetnek 1:2 arányú eltérések....

Én XL-est használok, 7-8 dekásak.

Van, aki meg S-est, ami alig 4 dkg.

2022. nov. 9. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!