Sokan miért adják hozzá a házimunka költségéhez a munkájuk! órabérét ezzel indokolva hogy nem éri meg vele foglalkozniuk?
Ezt nem bírom felfogni. Vagy egy munkahelyen. Hazaérsz, megfőzöl. De ha nem főzöl meg, akkor se fizeti ki neked senki a főzés idejére a munkahelyi órabéredet.
Ez kb. csak azoknál lehet így akik otthonról dolgoznak és ténylegesen a munka elől vesz el időt mondjuk a főzés.
"Ki fizetne nekem azért mert ki sem kelek az ágyból, vagy miért kellene fizetni mert nem főzök? "
A lustálkodásért senkinek, de azért már igen ha főzöl.
A főzés elveszi az idő más, esetlegesen hasznos dolgok elől.
Pl. ha valakinek a munkájában számít a jó megjelenés, akkor lejár napi szinten konditerembe, és emelett lehet hogy képzi magát, mondjuk szakmai könyvek olvasásával. Az agynak szüksége van kikapcsolódásra, ez viszont lehet hogy egy film jelenti, és nem a konyhában robotolás.
Ha valakinek úgymond többet ér a szabadideje (mondjuk ezzel éri el hogy ne égjen ki) mint napi 1000 Ft, akkor nem fog főzni, hanem rendel.
A másik pont pedig a hatékonyság. Hozzánk jár takarító, 5000 Ft-ért kb 2 óra alatt kitakarít. Én ugyanezt 3-4 óra alatt tudom megcsinálni. És mivel ennyi összefüggő időm sosincs, mivel részletekben csinálom ez még több idő, tehát akár heti 5 órába is beletelhet. Ez azt jelenti, hogy 1000 Ft-os órabérérét "takarítok". Nekem jobban megéri ebben az időben más dolgokkal foglalkozni, pl. sétálni. A takarító pedig ebben hatékony, ő 2500 Ft-os órabérért megcsinálja ugyanazt mint én, csak szebben.
Remélem érthető, ez a lényege a szakmáknak. Némi youtubeozás után fel tudnék építeni egy egyszerűbb házat, mégse teszem, egyszerűen nem lenne hatékony, max hobbinak tudok elképzelni ilyet.
Szerintem a takarítás főzés is ilyen. Valakinek ez hobbi, jól érzi magát közben, vagy legalábbis, valamennyire kikapcsolja és elveszi a gondolatait a hétköznapi problémákról. Valaki meg kényszerből csinálja, mert túl kicsi az órabére, ezért még mindig jobban megéri ha maga takarít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!