Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sokan miért adják hozzá a...

Sokan miért adják hozzá a házimunka költségéhez a munkájuk! órabérét ezzel indokolva hogy nem éri meg vele foglalkozniuk?

Figyelt kérdés

Ezt nem bírom felfogni. Vagy egy munkahelyen. Hazaérsz, megfőzöl. De ha nem főzöl meg, akkor se fizeti ki neked senki a főzés idejére a munkahelyi órabéredet.

Ez kb. csak azoknál lehet így akik otthonról dolgoznak és ténylegesen a munka elől vesz el időt mondjuk a főzés.

2022. nov. 7. 18:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%

"Ki fizetne nekem azért mert ki sem kelek az ágyból, vagy miért kellene fizetni mert nem főzök? "

A lustálkodásért senkinek, de azért már igen ha főzöl.

2022. nov. 7. 21:22
 12/12 anonim ***** válasza:
84%

A főzés elveszi az idő más, esetlegesen hasznos dolgok elől.

Pl. ha valakinek a munkájában számít a jó megjelenés, akkor lejár napi szinten konditerembe, és emelett lehet hogy képzi magát, mondjuk szakmai könyvek olvasásával. Az agynak szüksége van kikapcsolódásra, ez viszont lehet hogy egy film jelenti, és nem a konyhában robotolás.

Ha valakinek úgymond többet ér a szabadideje (mondjuk ezzel éri el hogy ne égjen ki) mint napi 1000 Ft, akkor nem fog főzni, hanem rendel.

A másik pont pedig a hatékonyság. Hozzánk jár takarító, 5000 Ft-ért kb 2 óra alatt kitakarít. Én ugyanezt 3-4 óra alatt tudom megcsinálni. És mivel ennyi összefüggő időm sosincs, mivel részletekben csinálom ez még több idő, tehát akár heti 5 órába is beletelhet. Ez azt jelenti, hogy 1000 Ft-os órabérérét "takarítok". Nekem jobban megéri ebben az időben más dolgokkal foglalkozni, pl. sétálni. A takarító pedig ebben hatékony, ő 2500 Ft-os órabérért megcsinálja ugyanazt mint én, csak szebben.

Remélem érthető, ez a lényege a szakmáknak. Némi youtubeozás után fel tudnék építeni egy egyszerűbb házat, mégse teszem, egyszerűen nem lenne hatékony, max hobbinak tudok elképzelni ilyet.

Szerintem a takarítás főzés is ilyen. Valakinek ez hobbi, jól érzi magát közben, vagy legalábbis, valamennyire kikapcsolja és elveszi a gondolatait a hétköznapi problémákról. Valaki meg kényszerből csinálja, mert túl kicsi az órabére, ezért még mindig jobban megéri ha maga takarít.

2022. nov. 15. 12:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!