Sokan miért adják hozzá a házimunka költségéhez a munkájuk! órabérét ezzel indokolva hogy nem éri meg vele foglalkozniuk?
Ezt nem bírom felfogni. Vagy egy munkahelyen. Hazaérsz, megfőzöl. De ha nem főzöl meg, akkor se fizeti ki neked senki a főzés idejére a munkahelyi órabéredet.
Ez kb. csak azoknál lehet így akik otthonról dolgoznak és ténylegesen a munka elől vesz el időt mondjuk a főzés.
Mert, ha akarok, akkor túlórázhatok a főzés helyett, amivel pénzt keresek, és ha ez a pénz több, mint amit a főzéssel spóroltam, akkor megéri inkább túlórázni és ételt rendelni.
Persze, feltéve azt, hogy az adott személynek a főzés is pont annyira egy letudandó feladat, mint a rendes munkája, és nem egy pihentető hobbi.
Az nem tudja így számolni a dolgokat, akinek fix a jövedelem, mert pl nyugdíjas vagy gyeden van vagy csak nem választható opció számára a túlórázás a munkahelyén.
"Mert, ha akarok, akkor túlórázhatok a főzés helyett, amivel pénzt keresek, és ha ez a pénz több, mint amit a főzéssel spóroltam, akkor megéri inkább túlórázni és ételt rendelni."
Oké, de ha állandóan túlórázol, akkor milyen hasznos tevékenységre költöd azt a többletkeresetet?
Vajon miért mindig a minimálbéres csórók nem értik a matekot? :D
"Oké, de ha állandóan túlórázol, akkor milyen hasznos tevékenységre költöd azt a többletkeresetet?"
Mi van, ha csak annyit túlórázok, amennyit főzéssel töltenék? Ez esetben ételt rendelek a plusz pénz egy részéből, a maradék részét meg mondjuk félreteszem bármire(pl nyaralás).
"Mi van, ha csak annyit túlórázok, amennyit főzéssel töltenék? Ez esetben ételt rendelek a plusz pénz egy részéből, a maradék részét meg mondjuk félreteszem bármire(pl nyaralás)."
Jó, ebben igazad, van. De én inkább olyan hobbikra gondoltam, amire a napi 12 óra+hétvége mellett, már nem jutna időd/energiád. pl, mozi színház, koncert, stb.
"Ki fizetne nekem azért mert ki sem kelek az ágyból, vagy miért kellene fizetni mert nem főzök? "
Én is ezt nem értem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!