Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sokan miért adják hozzá a...

Sokan miért adják hozzá a házimunka költségéhez a munkájuk! órabérét ezzel indokolva hogy nem éri meg vele foglalkozniuk?

Figyelt kérdés

Ezt nem bírom felfogni. Vagy egy munkahelyen. Hazaérsz, megfőzöl. De ha nem főzöl meg, akkor se fizeti ki neked senki a főzés idejére a munkahelyi órabéredet.

Ez kb. csak azoknál lehet így akik otthonról dolgoznak és ténylegesen a munka elől vesz el időt mondjuk a főzés.

2022. nov. 7. 18:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Mert nem mindenki szalagmunkas bruttó 1000/óráért, márpedig aki pl tízszer ennyit keres, az nagy esellyel nem fogja a drága idejét mondjuk porszivozassal tölteni, hanem fizet valakinek érte
2022. nov. 7. 18:18
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Azért mondják, mert ya SZABADIDEJÜK rovására megy, amit hasznosabban szeretnének eltölteni. De szerintem ez csak azokra érvényes, akik megengedhetnek maguknak egy költséges kikapcsolódási formát.
2022. nov. 7. 18:32
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Mert, ha akarok, akkor túlórázhatok a főzés helyett, amivel pénzt keresek, és ha ez a pénz több, mint amit a főzéssel spóroltam, akkor megéri inkább túlórázni és ételt rendelni.

Persze, feltéve azt, hogy az adott személynek a főzés is pont annyira egy letudandó feladat, mint a rendes munkája, és nem egy pihentető hobbi.

Az nem tudja így számolni a dolgokat, akinek fix a jövedelem, mert pl nyugdíjas vagy gyeden van vagy csak nem választható opció számára a túlórázás a munkahelyén.

2022. nov. 7. 18:39
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
Hanyadszor írod ki ugyanezt a problemadat mindig valami csavarral?
2022. nov. 7. 20:34
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

"Mert, ha akarok, akkor túlórázhatok a főzés helyett, amivel pénzt keresek, és ha ez a pénz több, mint amit a főzéssel spóroltam, akkor megéri inkább túlórázni és ételt rendelni."

Oké, de ha állandóan túlórázol, akkor milyen hasznos tevékenységre költöd azt a többletkeresetet?

2022. nov. 7. 20:39
 6/12 anonim ***** válasza:
49%
Most lehet hülye vagyok de nem értem a kérdést. Ha nem főzök akkor nem főzök. Akkor takarítok, felmosok, mosok, döglök egész nap, csavargok a városban. Ki fizetne nekem azért mert ki sem kelek az ágyból, vagy miért kellene fizetni mert nem főzök? Tényleg nem értem a kérdést.
2022. nov. 7. 20:45
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Vajon miért mindig a minimálbéres csórók nem értik a matekot? :D

"Oké, de ha állandóan túlórázol, akkor milyen hasznos tevékenységre költöd azt a többletkeresetet?"

Mi van, ha csak annyit túlórázok, amennyit főzéssel töltenék? Ez esetben ételt rendelek a plusz pénz egy részéből, a maradék részét meg mondjuk félreteszem bármire(pl nyaralás).

2022. nov. 7. 20:48
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
6. Mit nem értesz azon hogy aki nem főz, mos, takarít, annak több a SZABADIDEJE. Amiben vagy dolgozik, vagy több szabadidős tevekénységet tud végezni.
2022. nov. 7. 20:52
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Mi van, ha csak annyit túlórázok, amennyit főzéssel töltenék? Ez esetben ételt rendelek a plusz pénz egy részéből, a maradék részét meg mondjuk félreteszem bármire(pl nyaralás)."

Jó, ebben igazad, van. De én inkább olyan hobbikra gondoltam, amire a napi 12 óra+hétvége mellett, már nem jutna időd/energiád. pl, mozi színház, koncert, stb.

2022. nov. 7. 21:01
 10/12 A kérdező kommentje:

"Ki fizetne nekem azért mert ki sem kelek az ágyból, vagy miért kellene fizetni mert nem főzök? "

Én is ezt nem értem.

2022. nov. 7. 21:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!