Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egyedül élők,ti hogy oldjátok...

Egyedül élők,ti hogy oldjátok meg a főzést?

Figyelt kérdés
Minden nap összeüttök valamit,vagy megfőztök előre napokra?
2022. okt. 31. 12:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
1-2 napra mindeg elore van keszitva valami ..
2022. okt. 31. 12:53
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Változó...
2022. okt. 31. 12:57
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Teletálat rendelek. Eddig, az eddigi árak és ár-arányok mellett megérte/megéri. Nem akarom 3-4 napig ugyanazt enni, meg heti 5-6 órát főzéssel tölteni.

Két emberre már megéri főzni.

2022. okt. 31. 13:01
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Évekig éltem egyedül, de akkor vendéglátásban dolgoztam, szóval a szünetben a munkahelyem adott főtt ételt.

De szeretek főzni, most már más szakmában vagyok de kettőnkre továbbra is napi szinten főzök, mert finom is, szeretek is főzni, meg olcsóbb is így.

A vendéglátásban megtanultam az alapanyagok kombinálását és szétporciózását, szóval nem okoz ez problémát.

Általában 2-3 napra előre tervezek, és csak kevés friss dolgot tartok otthon egyszerre (mindig lédig zöldséget-gyümölcsöt ceszünk).

Pl ha az egyik nap gomba pörkölt van, akkor a másik nap lehet burrito, és így el tudom használni a kibontott tejfölt, de mégse unalmas a menü.

Ha az egyik nap sült csirkét kívántam salátával, akkor a a rá következő napon a csontokból, paprika csumákból, megmaradt szárzellerből lesz egy tartalmas húsleves.

Ha van maradék száraz sajt a szendvicsből, meg egy kis megmaradt pörkölt, abból lehet egy lasagne alapja.

Így fel szoktam építeni fejben a napokat, aztán ha kiürül a hűtő, újra kezdem.

2022. okt. 31. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Nincs gáztűzhelyem. Olyan dolgokat "főzök" amiket mikróban is el lehet készíteni.
2022. okt. 31. 13:36
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Általában frissen főzöm, kivéve az olyan ételeket, amiket amúgy is több napra szoktak csinálni, pl. paprikás krumpli, töltött káposzta. Az igaz, hogy sokszor főzök nagyobb adagokat, de csak félkészre, adagonként fagyasztom, és úgy veszem elő, szóval nem minden nap a nulláról kezdek főzni, de ez akkor is így volt, amikor többen voltunk.
2022. okt. 31. 13:50
 7/12 anonim ***** válasza:
10%

A bejárónőm főz minden nap frisset.

Nem eszek meg nem friss ételt.

2022. okt. 31. 13:53
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Hétvégén főzök nagyobb adagokat, amikből 1-2 napig még eszek, illetve le is szoktam fagyasztani pár dobozzal.
2022. okt. 31. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Ugyanúgy főzök, mintha egy családra kéne, csak mennyiségben kevesebbet. Általában heti 2-4x főzök, attól függ milyen kedvem van. Rendelni, ebédet hordani nincs értelme. A környéken nincs elfogadható opció.
2022. okt. 31. 14:19
 10/12 anonim ***** válasza:
91%
Átlag hetente 2x főzök. Pár napra előre, de nem esek kétségbe attól sem, ha egy nap nem eszem főtt ételt.
2022. okt. 31. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!