Egyedül élők,ti hogy oldjátok meg a főzést?
Teletálat rendelek. Eddig, az eddigi árak és ár-arányok mellett megérte/megéri. Nem akarom 3-4 napig ugyanazt enni, meg heti 5-6 órát főzéssel tölteni.
Két emberre már megéri főzni.
Évekig éltem egyedül, de akkor vendéglátásban dolgoztam, szóval a szünetben a munkahelyem adott főtt ételt.
De szeretek főzni, most már más szakmában vagyok de kettőnkre továbbra is napi szinten főzök, mert finom is, szeretek is főzni, meg olcsóbb is így.
A vendéglátásban megtanultam az alapanyagok kombinálását és szétporciózását, szóval nem okoz ez problémát.
Általában 2-3 napra előre tervezek, és csak kevés friss dolgot tartok otthon egyszerre (mindig lédig zöldséget-gyümölcsöt ceszünk).
Pl ha az egyik nap gomba pörkölt van, akkor a másik nap lehet burrito, és így el tudom használni a kibontott tejfölt, de mégse unalmas a menü.
Ha az egyik nap sült csirkét kívántam salátával, akkor a a rá következő napon a csontokból, paprika csumákból, megmaradt szárzellerből lesz egy tartalmas húsleves.
Ha van maradék száraz sajt a szendvicsből, meg egy kis megmaradt pörkölt, abból lehet egy lasagne alapja.
Így fel szoktam építeni fejben a napokat, aztán ha kiürül a hűtő, újra kezdem.
A bejárónőm főz minden nap frisset.
Nem eszek meg nem friss ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!