A karfiolnak miért kell kifizetni a szárát-levelét is?
Figyelt kérdés
Persze jó sokat rajtahagynak, lemérik, aztán a kofa nagy "jóindulattal" levágja, hogy azt ne cipeljük már haza. Kiakasztó...2010. szept. 28. 15:02
11/14 anonim válasza:
A karfiol levélszárát meg a szárát is lehámozva meg lehet fözni, ugyanolyan finom, és nem kell kidobni.
12/14 anonim válasza:
Szerintem ha nem lenne rajta a méréskor, akkor meg annyival drágább lenne a tiszta karfiol kilogrammonkénti ára (lehet bonyolultan fogalmaztam, szal pl: mindegy hogy 10kg x 800Ft vagy 8kg x 1000Ft, hülye számok, csak hogy kijöjjön) szóval ugyanott tartanál.
13/14 anonim válasza:
Igazából a kofa is megveszi a termelőtől a karfiolt zöldjéel együtt. Íg saját magával cseszne ki, ha neked zöldje és szára nlkül adná.
14/14 anonim válasza:
18:23 !
Teljesen igazad van!
Azaz egy kis különbség mégis csak van:
Ha nem közvetlenül a vásárlás előtt vágják le a "feleslegessé" vált leveleket, hanem mondjuk 1-2 órával előtte, látványosan romlik a minősége! Ha tehát a nyári hőségben valaki 1-2 órát sétálgat a levelek nélküli karfiollal, mire hazaér, úgy fog kinézni, mintha egy hete vette volna! Ki lehet próbálni!
Tehát mégsem mindegy, hogy 10 kg leveles 800Ft/kg, vagy 8kg levél nélküli 1000 Ft/kg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!