A camembert sajt az büdös?
Konkrétan a Tihanyra gondolok.
Jó, minden sajt egy kicsit büdi vagy majdnem az, de vannak a kifejezetten büdösek.
Na ez hova sorolandó?
(Nem ettem még ilyet, csak egy ismerősöm ajánlotta, hogy hozna olcsóbban, de nem mertem még igent mondani rá....)
"egy ismerősöm ajánlotta, hogy hozna olcsóbban"
Melyik országba vinne abból az ismerős?
Mert itt nem hiszem, hogy nem ettél még olyat.
A kedves ismerős netán ott dolgozik, vagy túl sokat vett
belőle és most rá fog rohadni, ha nem adja el?
Ha friss, akkor nem.
Ha már nem friss, akkor kezd ilyen ammóniás szaga lenni.
Nem. A 4-es jól írja, néha van kicsit fura szaga.
De van ismerősöm, aki pont úgy szereti, ha túlérett.
Tud kellemetlen szagú lenni, mikor már nem friss vagyis "érett".
Vannak akik kifejezetten akkor szeretik a camambert sajtot, ha nem friss.
Én személy szerint nagyon szeretem a camambert sajtokat, egészen addig, amig meg nem jelenik ez az ammóniás utóíz/szag. Attól konkrétan rosszul vagyok.
A gyártástól számítva elvileg 2-3 hétig számít frissnek, addig valószínűleg nem jelenik meg ez a kellemetlen mellékíz / szag
De jó, hogy előkerült ez a kérdés, eszembe jutott, milyen régen csináltunk ilyet:
Megvan a mai vacsi. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!