Mi a legyakorrib modja a palacsintaevesnek?
Milyen palacsintat esztek alatlaban?
Sosan vagy edesen?
Ha edesen, mit raktok ra?
Ha sosan mot raktok ra?
Kedvencem a fahéjas, de szoktam még kakaósat vagy túrósat is. Kiskoromban párszor ettem citromosat is (egy csíkban cukor és arra rácsepegtettem citromot).
Sósan csak a Hortobágyágyit szoktam (ritkán) , de azt leginkább venni szoktam.
Szerintem a sima kakaós a legnépszerűbb.
Én legjobban a mogyorókrémeset szertem, de mixelni is szoktam pl mogyorókrémes-banános, mogyorókrémes-lekváros, mogyorókrémes-túrós. Ha van hozzá tejszínhab, akkor az is mehet bele.
Szeretem az éttermi puccosabb verziókat is, pl szatmári palacsinta, gundel palacsinta, somlói palacsinta.
Most egész este palacsintáért fog csorogni a nyálam.
Sósan is próbáltam párszor, pl sós mogyoróvajjal, de valahogy nem volt az igazi.
Mi külföldön élünk. Itt a gyerekek a csokikrém+tejszínhab, vagy csak simán csokikrémest eszik leginkább. Emellett az eperlekvárosat.
A férjem tejszínhab+eperszeletekkel töltöttet eszi, vagy ha eper nincs, akkor csak tejszínhabot tesz bele.
Én mogyorókrémes, vagy mogyorókrém+tejszínhab, vagy lekváros palacsintát szoktam készíteni. A túrósat is nagyon szeretem, de rajtam kívül senki sem eszi meg a családban, így ritkán veszek.
A sósak közül a hortobágyit mindenki szereti, de ritkán csinálok mert sok vele a macera.
Emellett kamaszkoromban Franciaországban ettem valami sonkás-tojásos palacsintát, ami isteni volt. De mivel a receptet nem ismerem, egyelôre nem kísérleteztem vele.
Amilyet kapok!
A lényeg, legyen rajta tejszínhab is, szeretek nyalakodni...
Köszi! Kipróbálom, ha legközelebb palacsintát sütök.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!