Szoktátok az élelmiszerek súlyát otthon ellenőrizni ?
Figyelt kérdés
Vettem 250 grammos tégelyes vajkrémet, majd az első kenés után egy jó nagy üreg került napvilágra. Megmértem 155 gramm volt. , vagyis kb 160 grammos lehetett új korában. Már ezzel is trükköznek, vagy csak töltőgép hiba volt ?2022. szept. 25. 10:22
2/16 anonim válasza:
Soha. És üreget se találtam még soha a vajban.
3/16 anonim válasza:
Szerintem ez egyszeri hiba volt.
Én kaloriat szamolok, mindent kimerek amit megeszem. Es altalaban mindenben picit tobb van
4/16 anonim válasza:
Jó ég, dehogy, hol lenne nekem erre időm. Meg különben is, mire mennék vele? Vissza már hiába viszed.
Olyan már volt, hogy 1 kg lisztből nem jött ki 2*50 dkg, de ezt sütés előtt mértem.
5/16 anonim válasza:
Automata gepsorok töltik a tegely3ket, eleve kidobja azxautomatika ha nincs meg a töltősúly...
6/16 anonim válasza:
Nem mértem még soha. Viszont ami engem is idegesít, hogy például felvágottnál ami eddig 10 deka volt, az ma már csak 8 deka háromszoros áron. (Csomagolt, szeletelt.) Itt van a nagy probléma.
7/16 anonim válasza:
Bocs, lemaradt, hogy azt a 8 dkg-ot fel is tüntetik, nem átvágás. Csak vigyél magaddal nagyítót. A vajkrém pont nem érdekel, mert utólag már hiába reklamál az ember,ha felbontottad. Előfordult, de nem ért annyit az egész, hogy egy 25 dekás Delmát visszavigyek, amiben volt egy "hézag".
8/16 anonim válasza:
6: de rá van írva, hogy 80 g. Tehát nem történik csalás.
Régesrégóta megy ez, "downsizing" a marketinges fogás neve.
Tisztességesen kiírják a kilós árat, mindenki össze tudja hasonlítani.
9/16 anonim válasza:
Ezért kell önkiszolgáló kasszánál fizetni. Az egy bazinagy mérleg. A bolt rendszerébe fel van töltve a termékek tömege. Ha lehúzod a vonalkódot, ráteszed a csomagoló felületre és azt mondja, hogy "váratlan árucikk a csomagoló felületen", akkor probléma van a termék tömegével. Sajnos gyakoribb mint gondolnád.
10/16 anonim válasza:
#9: Micsoda jó tipp! :)
Én szeretek önkiszolgáló kasszánál fizetni, de ez az aspektus még sose jutott eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!