Hogy dobod ki a maradék főtt ételt? Mibe csomagolod?
Alapvetően nem dobunk ki semmit, nincs is maradék, annyit szedünk, amennyit megeszünk, amit nem szedünk ki és megmarad, ha sok lefagyasztjuk, ha annyi, hogy fel lehet használni máshoz, felhasználjuk, fasirt, lepény, szinte bármiből készülhet. a műanyagot külön gyűjtjük, de abból sincs sok, a kisebbik, sárga kuka nem telik meg egy hónap alatt. A vegyes kukából a legkisebb van, 60 literes, 2-3 hetente tesszük ki, szinte csak üveg és konzervdoboz van benne.
Van egy új családtagunk, a ki sokszor meghagyja az ételt, amikor nem velünk eszik, és azt melegen, zacskó nélkül belekaparja a műanyag kukába. demens idős ember, valószínűleg nem fog új szokást megtanulni, nem őt akarom megváltoztatni, csak kezelni a helyzetet. Ürítsem naponta a kukát? dobjam ki zacskóstól? egy marék ragadós izét egy teljes zacskóval? hova? kaparjam bele egy másik kukába, amibe zacskót teszek?
vagy hogy?
Környezetbarát megoldás:
Ha sikerül valahol elhelyezni akkor bokashi komposzt, a hely azért nem mindegy mert szaga van, viszont szinte minden mehet bele. Nekem gilisztás komposzt van, de abba csak növényi eredetű dolgokat lehet tenni, azok közül sem mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!