Mit szoktál csinálni, ha az ebédnél a hús már elfogy, de köret még marad, vagy fordítva?
Figyelt kérdés
Ha olyat, ami nincs a szavazásban, azt kérlek, írd le válaszban!2021. máj. 3. 14:46
A kérdező szavazást indított:
Szedek még hozzá húst/köretet, hogy ugyan annyi legyen mindenből.
Megeszem magában, hús/köret nélkül.
A maradékot elteszem a hűtőbe/kidobom.
Általában sikerül alapból egyformán kiszedni.
43 szavazat
1/12 anonim válasza:
Attól függ, ha fölmérem hogy utána úgyis szednék még,akkor szedek húst a köret mellé (vagy fordítva),deha úgy látom hogy jól fogok lakni azzal ami a tányéromon van, akkor megeszem magában.
3/12 anonim válasza:
Megeszem magában, mivel elég jól mérem fel, hogy mihez mennyit eszek és ennek megfelelően szedek, ezért pár falatról szokott csak szó lenni.
Illetve étteremben szokott előfordulni, hogy jelentősebb mennyiségű köret marad, de azt ott is hagyom általában.
4/12 anonim válasza:
Evés közben azért fel tudom mérni hogy mi milyen ütemben fogy, és aszerint korrigálok hogy miből legyen több/kevesebb egy falatban.
5/12 anonim válasza:
Az évek során már kitapasztaltam, hogy az átlagnál kevesebb köretet eszek, így eleve nem szedek sokat.
Mi amúgy is inkább szedünk kétszer-háromszor, ha még kérünk, nem rakunk nagy kupacot elsőre a tányérra, így könnyen lehet igazítani.
Általában 1-2 falat szokott maradni maximum, azt megeszem magában.
6/12 anonim válasza:
Hatalmas kutyam van, nalunk nem ismert a szo 'maradek' :)
7/12 anonim válasza:
Nálam nem képzelhető el hogy a hús megmarad. A köretet meg szereti a baromfi
8/12 anonim válasza:
Sokáig tartott kitapasztalni, de most már belőttem miből mennyi fogy. Viszont néha van, hogy direkt több köretet főzök, aztán másnap másféleképpen felhasználom. Pl. az ázsiai pirított rizs sokkal jobb másnapos rizsből, vagy megmaradt krumplipüréből csinálok pl. halfasírtot és akkor aznap kevesebb vele a macera.
9/12 anonim válasza:
Be tudom lőni a megfelelő arányt, így ritkán van ilyen, de amúgy úgy, mint a 4-es. Menet közben igazítok, így falatonként csak picivel kel többet enni valamiből, és a végére minden elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!