Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csinálok rosszul kenyérsüt...

Mit csinálok rosszul kenyérsütésnél, ha nem lesz "légbuborékos" az eredmény?

Figyelt kérdés

Elég tömör lett a kenyér, buborékosabbra számítottam. Lehet kevés volt az élesztő benne, vagy nem kelesztettem elég ideig?

Továbbá, nem lett szép a kéreg, ilyen "repedezett" jellegű héjazatot vártam, de ez sem jött össze.


2022. szept. 1. 19:52
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Még az hozzátartozik hogy teljes kiörlésű lisztből csináltam.
2022. szept. 1. 19:57
 2/18 anonim ***** válasza:
60%
Nedvességtartalom, kelesztés, dagasztás, hajtogatás, várakozási idők, liszt minősége. Bármelyiknél elvérezhet a történet. Ugye, hogy mennyire nem egyszerű kenyeret készíteni?
2022. szept. 1. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, meddig kelesztetted, de a kenyeret eleve sokáig kell keleszteni, a teljes kiörlésüt meg még inkább.

Több élesztöt tenni bele nem érdemes, mert attól ugyan gyorsabban megkel, de ennek ellenére a kenyér nem lesz jó, morzsás, hamar szárad és élesztö ízü töle

2022. szept. 1. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Milyen receptet használtál? Pontos mennyiségekkel, meg idökkel!
2022. szept. 1. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
A TK lisztböl sosem lesz olyan laza a kenyér, mint a fehérböl.
2022. szept. 1. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
83%
Egy pontos receptet írj kérlek és azt, hogy mit csináltál (mennyit volt például pihentetve, milyen hőmérsékleten) vele, hogyan sütötted. Ha esetleg a kész kenyérről is tudnál felrakni fotót, az csodás lenne.
2022. szept. 1. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
Holnap töltök fel képet és leírom amit kértetek.
2022. szept. 1. 23:28
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

Teljes kiorlesu liszthez tobb folyadek is kell mint a simahoz

Illetve a hazi kenyer sose lesz olyan buborekos mint a bolti. Es a tk sose lesz olyan mint a feher. A teljes kiroelsuben levo korpa elneheziti a tesztat igy nehezebben kel meg

2022. szept. 2. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:

Szóval itt a kép a kenyérről:

[link]


Több receptet nézegettem, végül 450g liszt, 5g szárított élesztő, kis cukor, kis só és olivaolaj került bele.

Összesen kb 1 órát pihent, eközben 2x átgyúrtam kicsit, végül 170 fokon sütöttem kb 35-40 percig sütőben.

2022. szept. 2. 12:23
 10/18 anonim ***** válasza:
88%

Az ágyúrással lesz a baj. Illetve kevés benne a folyadék. A helyedben pivit tobb vizet tennek bele mint eddig (en teljes kirolesuhoz 900 gr liszthez 680 korul szoktamm) es negyurasnal ragad meg minden baja van. De kelesztes kozben egy picit felvesz. Es ha nem tunik tul folyosnak dagasztas utan akkor tul tomor lesz kelesztes utan.


A masik baj hogy elesztos kenyeret nem szabad atgyurni kozben. Esetleg ovatosan athajtogatni de injabb azt se. Es formazas utan a formaban is keleszd 40 oercet



(Egyebként gyönyörű kenyér, gratulálok!)

2022. szept. 2. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!