Mit csinálok rosszul kenyérsütésnél, ha nem lesz "légbuborékos" az eredmény?
Elég tömör lett a kenyér, buborékosabbra számítottam. Lehet kevés volt az élesztő benne, vagy nem kelesztettem elég ideig?
Továbbá, nem lett szép a kéreg, ilyen "repedezett" jellegű héjazatot vártam, de ez sem jött össze.
Nem írtad, meddig kelesztetted, de a kenyeret eleve sokáig kell keleszteni, a teljes kiörlésüt meg még inkább.
Több élesztöt tenni bele nem érdemes, mert attól ugyan gyorsabban megkel, de ennek ellenére a kenyér nem lesz jó, morzsás, hamar szárad és élesztö ízü töle
Teljes kiorlesu liszthez tobb folyadek is kell mint a simahoz
Illetve a hazi kenyer sose lesz olyan buborekos mint a bolti. Es a tk sose lesz olyan mint a feher. A teljes kiroelsuben levo korpa elneheziti a tesztat igy nehezebben kel meg
Szóval itt a kép a kenyérről:
Több receptet nézegettem, végül 450g liszt, 5g szárított élesztő, kis cukor, kis só és olivaolaj került bele.
Összesen kb 1 órát pihent, eközben 2x átgyúrtam kicsit, végül 170 fokon sütöttem kb 35-40 percig sütőben.
Az ágyúrással lesz a baj. Illetve kevés benne a folyadék. A helyedben pivit tobb vizet tennek bele mint eddig (en teljes kirolesuhoz 900 gr liszthez 680 korul szoktamm) es negyurasnal ragad meg minden baja van. De kelesztes kozben egy picit felvesz. Es ha nem tunik tul folyosnak dagasztas utan akkor tul tomor lesz kelesztes utan.
A masik baj hogy elesztos kenyeret nem szabad atgyurni kozben. Esetleg ovatosan athajtogatni de injabb azt se. Es formazas utan a formaban is keleszd 40 oercet
(Egyebként gyönyörű kenyér, gratulálok!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!