Vannak olyan eljárások amikkel a nyers húst főzés sütés vagy bármilyen hőközlés nélkül lehet ehetővé tenni? Pácolt heringről például tudok
" A kérdező kommentje:A füstölés az még fővel jár ugye de akkor hús is lehet pakolni? Pácolni"
Ki érti ezt? Kérdezö, te érted?
Szárítás.
Pl a kolbászt füstölés nélkül is fogyasztották, fogyasztják, ha abból már a rúdon lógatva elegendő nedvesség távozott, megszikkadt.
Sóban érlelés - így készül a fehér, sós szalonna, ami füstölést sem kap.
Azt azonban már évszázadokkal, sőt évezredekkel ezelőtt megtanulták, hogy a hőkezelt étel fogyasztásával kisebb a megbetegedés esélye, tehát, ha arra nód van, sütik, főzik a húst.
A honfoglaló, kalandozó magyarok mára már legendák homályába vesző élelme, a nyereg alatt puhított hús, lényegében húsleves por volt.
A húst vékony szeletekre vágták, sózták, kiszárították, porrá zúzták, így lett egy sós húsliszt, amit firró vízben felfőztek, úgy fogyasztották.
A nyers hús fogyasztása még a 21. században is súlyos következményekkel járhat, ha az fertőzött.
Pl a sertés élősködője a Thricinella , az ember testébe jutva is lakmározik, szaporodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!