Mik a legtartósabb főtt/sült ételek, amik kibírnak egy hosszabb utazást is?
Ott nincs kaja, ahovà mèsz?
40 fokban nem kockàztatnèk semmivel, max valami szalàmis leveles tèszta
Én is leginkább a sült / rántott húsokban gondolkodnék (a gombát, májat, halat viszont még sütve sem kockáztatnám meg). Szóba jöhet még tojáslepény/omlett, rántott sajt, vagy főtt tojás (főleg ha nincs meghámozva).
A lényeg, hogy olyan jól átsült / megfőtt kajákat érdemes választani, amiknek alacsony a nedvességtartalma, ezek tovább elállnak. Ha utazás előtt jól behűti őket az ember, tapasztalatom szerint teljesen jól bírják hűtés nélkül legalább 6-8 órán át (ha nem pont a tűző napon vannak).
Tippek: 1. Érdemes mindent alufóliába csomagolni, úgy, hogy a fényesebb fele legyen befelé, ez is csökkenti a felmelegedést. 2. Azért a biztonság kedvéért én vinnék magammal jégakkut, de ha nincs, vagy nem akarod cipelni, akkor helyette egy lefagyasztott palack ásványvíz is megteszi, így esetleg kényesebb ételeket is tudsz vinni (pl. rakott ez-az). 3. Lehet házilag afféle "félkonzervet" készíteni (befőttes üveg, szárazdunszt), így folyékonyabb ételeket is lehet szállítani a megromlás veszélye nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!