Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sült krumplit (sütőben,...

Sült krumplit (sütőben, héjában) milyen fajta krumpliból szoktatok sütni?

Figyelt kérdés
2021. dec. 27. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom, mert nem ismerem a krumplifajtákat és azok tulajdonságait.

Egyedül a kiflikrumplit (salátakrumpli) tudom megkülönböztetni a többitől.

Ebből adódóan aztán hol ilyen, hol olyan, de nem ehetetlen egyikkel sem.

2021. dec. 27. 14:04
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Semmi esetre sem a lisztes, szétfövö fajtát, az ugyanis szétreped.
2021. dec. 27. 14:49
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Úgy árulják hogy sütni való.

Mondjuk ha boltban veszed akkor vagy rá van írva vagy nem, mert hogy külföldi.

Ha magyar akkor oda szokták írni, vagy ha piacon veszed meg kell kérdezni.

2021. dec. 27. 15:03
 4/12 A kérdező kommentje:

A boltban (nálunk) nincs rajta.

A piacon meg még ugyanannál az árusnál sem ugyanazt mondja.

2021. dec. 27. 15:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A vekony sargahejú nagyon finom lesz sütőben! Lidlben mindig lehet kapni.
2021. dec. 27. 16:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Hazánkban nagy káosz van a krumpliforgalmazás terén! - hangzott el nemrég egy rádió riportban valamelyik mezőgazdasági szakember szájából. Legtöbb vásárló és forgalmazó nemigen tesz különbséget a fajták között, egyszerűen azaz általános, hogy krumplinak hívjuk és kész. Ez a régi világból ered, amikor nem sok fajta volt hazánkban, így nem sok különbség volt, kevés választék létezett. Elég volt azt mondani krumpli vagy burgonya és adott volt a termék. Manapság igen sok fajtát termelnek, importálnak. Sok fejlődő országban kötelező jelölni a pontos fajtát, származást, ahogy manapság itthon is, de nálunk nem kell jelölni az felhasználási ajánlást, mint sok országban. Pl.: főznivaló, sütnivaló, pürének javasolt, stb.

(egy érdekesség, az Egyesült államokban egyesével csomagolják a krumplikat a bolti értékesítéshez)

Én dolgoztam ingatlanüzemeltetőként éttermekben (nem gyorsétterem). Ott is mindig problémát okozott a megfelelő krumpli beszerzése. Voltak beszállítók, akik nagyjából ugyanazt a minőséget tudták hozni, de máshonnan nehéz volt kétszer ugyanazt aminőséget megvenni.

2021. dec. 28. 15:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez meg a másik, hogy még termelőnél is gyakran előfordul, hogy az elméletileg ugyanolyan krumpli egyik zsákja más mint a másik (pedig kinézetre egyformák)
2021. dec. 29. 07:17
 8/12 toncsi64 válasza:
Erre a célra én az ún. "serpenyős v. parázs" krumplit szoktam venni. Amit ezzel a névvel árulnak erre lett termesztve.
2022. jan. 1. 09:02
 9/12 anonim ***** válasza:

A "C" típust. A burgonyatipizálásról bővebben itt: [link]

A csomagoláson rajta kellene lenni a típuskódnak.

2022. jan. 2. 10:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sajnos a boltban és a piacon is ömlesztve van, a piaci ha csomagolt is, saját maga csomagolhatja, nincs rajta semmi papír.

2022. jan. 3. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!