Mi a különbség a steak és a (sült) marhahús között?
Hogy érted a sült marhahúst? EGyben sült nagyobb darab, és aztán felszeletelve? Vagy szeletben sütve+párolva?
A steak leginkább csak bélszínből, esetleg t-bone steak lehet...
A sült marhahús pedig sokféle "alkatrészből" készülhet. De inkább hosszú ideig párolva-sütve, mert másképp nem lesz puha.
A steak-et pedig épp csak pár percig sütik mindkét oldalát.
2: azért van különbség, mert egy bélszínnek teljesen más az íze, mint egy combnak, vagy stefániának, vagy hátszínnek.
Ahogy a sertésnél is más ízű a szűzpecsenye, mint pl. a tarja...
VAgy a csirkénél a csirkemell más, mint a comb, vagy szárny...
Hát nem csak az elkészítési mód számít, hanem leginkább az alapanyag.
Eleve Magyarországon mashogy darabolják a húst, de ezek a kommersz magyar marhahúsok amúgy sem alkalmasak arra hogy steak legyen belőle.
Vannak kifejezetten erre tenyésztett marhák és ezzel foglalkozó hentesek. Aztán steaken belül is van ezer fajta, de elsősorban a hús a lényeg, utána lehet gondolkozni azon, hogy a marha melyik része, hogyan átsütve stb..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!