Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a steak és a...

Mi a különbség a steak és a (sült) marhahús között?

Figyelt kérdés

2022. jan. 30. 15:09
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
A steak is lehet jol atsutve, medium, vagy rare (veres). Ki hogy szereti.
2022. jan. 30. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
És ízben van bárki különbség a kettő között?
2022. jan. 30. 15:19
 3/10 A kérdező kommentje:
*bármi
2022. jan. 30. 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy érted a sült marhahúst? EGyben sült nagyobb darab, és aztán felszeletelve? Vagy szeletben sütve+párolva?


A steak leginkább csak bélszínből, esetleg t-bone steak lehet...


A sült marhahús pedig sokféle "alkatrészből" készülhet. De inkább hosszú ideig párolva-sütve, mert másképp nem lesz puha.


A steak-et pedig épp csak pár percig sütik mindkét oldalát.

2022. jan. 30. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

2: azért van különbség, mert egy bélszínnek teljesen más az íze, mint egy combnak, vagy stefániának, vagy hátszínnek.


Ahogy a sertésnél is más ízű a szűzpecsenye, mint pl. a tarja...

VAgy a csirkénél a csirkemell más, mint a comb, vagy szárny...

2022. jan. 30. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
#4-es tudom a kérdésben azt írtam hogy sült marhahús, de a flekken marhahúsra gondoltam aminek hasonló kinézete van a steakhez. És úgy értettem hogy szeletben van sütve
2022. jan. 30. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
6: de milyen részéből csinálod a flekkent? Hátszínből?
2022. jan. 30. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, hátszínből szoktuk
2022. jan. 30. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:
80%
EGyszerűen más a szerkezete, vékonyabbra is van vágva, mint a steak.
2022. jan. 30. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem csak az elkészítési mód számít, hanem leginkább az alapanyag.

Eleve Magyarországon mashogy darabolják a húst, de ezek a kommersz magyar marhahúsok amúgy sem alkalmasak arra hogy steak legyen belőle.

Vannak kifejezetten erre tenyésztett marhák és ezzel foglalkozó hentesek. Aztán steaken belül is van ezer fajta, de elsősorban a hús a lényeg, utána lehet gondolkozni azon, hogy a marha melyik része, hogyan átsütve stb..

2022. jan. 31. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!