Mitől függ, mennyi zsír sül ki a szalonnából?
Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy a kockázott füstölt bacon sokkal több zsírt enged ki, mint a szintén füstölt kolozsvári szalonna. Pedig ránézésre az utóbbiban is jó vastag, fehér zsíros rész van. Mi a különbség közöttük?2022. aug. 8. 13:04
1/1 anonim válasza:
Egyrészt a két szalonna tipushoz az qlapanyag sem ugyanaz, a kolozsvárihoz a gerinc melletti részt használják, a bacon a hasa alja, ott jellemzően több a zsír a szövetekben.
A készítési eljárás is teljesen más, a bacon száraz pácban érlelődik, a kolozsvárit fürdetik a páclében több napon keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!