Mi az a teaszeánsz, amibe bele lehet halni?
Tudatmódosító növényt alkalmazó indián szertartás. Nem játék!
Nem való mindenkinek és nem szabadna felkészületlenül és a körülményeket nem biztosítva pénzért alkalmazni boldog-boldogtalannak - szerintem.
Én egy író könyvében olvastam erről, de ő az eredeti helyen csináltatta, asszem Dél- Amerikában és nyilván ott a belehalás is elmaradt.
A gyógynövényekkel is a gond, hogy fingod sincs, mennyi benne a hatóanyag, és ezért lehetetlen pontosan adagolni. Egy emberi fogyasztásra teljesen alkalmas csalán esetén ez nem annyira fontos, nyilván.
De az ilyen tudatmódodítók többsége idegméreg. Lásd, például alkohol. Ott is az adagolástól függ, hogy meg se érzed, ellazulsz, mattrészeg leszel, vagy belehalsz. Az ilyen növényi alapú kábítószereknél (mert az is az!) nem hiszem, hogy előtte laboratóriumi körülmények között megmérték a hatóanyagtartalmat, hogy pontos legyen az adagolás.
Egy növény meg nem ugyanolyan, ha száraz, meleg helyen, vagy hűvös esős helyen nő. Nem mindegy a talaj. Sőt, az se, hogy szabadon kiülteted, vagy cserépbe. Lehet, hogy tegnap egy adag pont elég volt betépni, a mai adag meg nem hat, vagy duplán. Igazából a gyógyteáknál az se mindegy, hogy hány fokos vízben, meddig ázik, de még az edény anyaga se!
Az ayahuasca az nem olyan mint a kokain vagy a fű hogy pörgős vagy éppenséggel kellemesen lelazult és vidám leszel tőle. Az egy kőkemény hallucinogén és semmi élvezeti értéket nem ad, hanem azt tartják hogy elvileg megtisztít a traumáktól stb.
Szerintem csak olyan embereknek szabadna ilyenbe belevágni akiknek nincsenek olyan belső rejtett rossz dolgai meg lappangó mentális betegségei, és aki eleve egy stabil személyiség.
Ez nem játék és nem arról szól hogy kellemesen lelazulgatunk meg röhögcsélve flesselgetünk.
Őszintén szólva én elég brutál egy dolognak tartom, főleg a hányás része miatt is és soha nem próbálnám ki. A füvet szerintem előbb-utóbb ki fogom de meg is állok annál és abból sem lesz rendszer.:) mert az érdekel.
26/n
Szilvi
Mit tisztít a hányás, hiszen csak a gyomortartalom jön vissza (kíváncsiságból, hogy ki ette meg)?
Az öntudat elvesztése messze van a spirituális megtisztulástól, viszont divatos az erre jól hangzó hivatkozás.
Aki ilyet művel, különb akar lenni a többségnél, ez sikerül is, mert a többségnek van esze.
Egyébként meg az insta "sztáros" sztoriról annyit hogy nyilván szerencsétlenek megoldást vártak ettől a dologtól hogy ezzel majd leraknak pár lelki terhet stb, de aki vezette a tripet az egy kókler lehetett és pl azért futott el a saját belső démonai elől az a valóvilágos nő. Ez így el lett rontva, mert normál aya szeánszon ilyen nem hiszem hogy történt volna.
26/n
Szilvi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!