Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A lókolbászt milyen lóból...

A lókolbászt milyen lóból csinálják?

Figyelt kérdés
Úgy értem kiöregedettet vágnak le, vagy amelyik eltörte a lábát?...
2010. szept. 22. 14:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Vágólóból :)

Kiöregedett, elfáradt, vagy csak feleslegessé vált paciból.

A húsa nagyon egészséges, koleszterin, és zsírmentes.

Nem zsírmentes viszont a sertésszalonna, ami a lókolbász másik összetevője, de együtt házikolbász jellegűre szárad, és isteni finom.

Húsiparban dolgozom, amikor először ettem (utálom a lovakat, félek tőlünk), életem első herpesze reggelre a számon virított magától a tudattól, hogy lóhúst eszek :)

De megszoktam, és nagyon szeretem, de csak azt, amit a mi cégünk gyárt, adalékanyag-mentes, saját, összemért fűszerrel.

2010. szept. 22. 14:41
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát tudtommal Magyarországon nem hizlalnak lovat levágásra :) az öreg állatok húsa általában már elég rágós szokott lenni, viszont a lókolbászba nem csak lóhúst tesznek, önmagában nagyon száraz lenne, ezért felhigítják disznóhússal. Szóval nem tudom :)
2010. szept. 22. 14:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az 1. válaszoló írta. Azok a lovak kerülnek ilyen felhasználásra, amik un. kényszer-vágottak. Öreg, esetleg, ahogy írtad, lába törött.

Mondjuk én imádom a lovakat, soha nem ettem még semmiféle lókolbászt, szalámit. Állítólag nagyon finom.

2010. szept. 22. 14:45
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Én szeretném majd egyszer megkóstolni! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen íze lehet. Mondjuk nekem szerencsére nincsenek ilyen tudatalatti ellenszenveim. Meg nagy állatbarát sem vagyok, úgyhogy például a kutya-, macskahúst is kipróbálnám, ha olyan helyre vetődök, ahol elkészítik és megbízható minőségben. :)
2010. szept. 22. 14:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag finom,de én képtelen lennék megkóstolni.Egyszer kislánykoromban anyuék vettek,de nem tudtam megenni:(( Természetesen a kutya-macska hús sem csúszna.Fújjjj

De disznó húst sem szeretem.A többi jöhet:)

2010. szept. 22. 14:57
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Van lópárizsi is..,még nem kóstoltam,de biztos finom=)
2010. szept. 22. 15:01
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
Az íze szalonnához hasonlítható 1200ft/kg nálunk az 1ik hentesnél.
2010. szept. 22. 15:03
 8/13 anonim ***** válasza:
80%
Döglött lóból, az biztos! A sérült, gyógyíthatatlan /pld. törött végtagú/ lovak kerülnek vágóhídra. Direkt vágásra lovakat nem tenyésztenek.
2010. szept. 22. 15:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Edeskes az ize. Haboru alatt es utan, csak ez volt. Miert akartok most ezt enni? Divatba jott megint? Akkor kenyszerbol ettek, es az oregek most meg nem ennek.
2010. szept. 22. 15:16
 10/13 anonim ***** válasza:
71%
barom idióták képesek megenni....
2010. szept. 22. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!