Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ételekkel várjam a...

Milyen ételekkel várjam a vendégeimet, ha nem tudok főzni?

Figyelt kérdés

Ketten vannak, nem válogatósak, nem érzékenyek, nem allergiásak.

Én sajnos nem tudok főzni, csak reggelire szoktam magamnak összedobni végtelenül egyszerű omlettet például.

A vendégeim külföldiek, úgyhogy gondoltam veszek nekik lángost, vagy összedobok nekik egy túróstésztát (tudom, tudom, elég proli :D de ők még úgysem láttak ilyet), de félő, hogy az egyszerű tésztát is elrontanám.

Van valami ötletetek?

Nem ma jönnek, úgyhogy van időm készülni.

2022. júl. 9. 12:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Rendelj valahonnan többszemélyes sültestálat, vagy hidegtálat.

Némi sós és édes aprósüti, valami általuk kedvelt ital, ami lehet akár csak üdítő is és kész.

2022. júl. 9. 12:59
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
Olyannal, amit olyasvalaki készített, aki tud főzni.
2022. júl. 9. 13:10
 3/16 anonim ***** válasza:
29%

Elöször is nem mindegy, honnan jönnek a "külföldi" vendégek, mert más-más lehet, amit esznek vagy nem esznek.

Másrészt érdemes rákérdezni, hogy esznek-e húst, illetve állati termékeket, meg van-e valamilyen allergiájuk vagy túlérzékenységük.

(Nyugat-Európában rengetegen vegetáriánusok vagy vegánok, ezért pl egy "sültestál" nagy hiba lenne. Meg eleve nem szokás mindenevöknek sem a rengeteg hús-alig körítés!)

Ezek ismeretében érdemes valamit rendelni nekik, vagy még inkább elmenni velük valahová étterembe.

2022. júl. 9. 13:21
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem a túróstészta nem rossz ötlet, amíg megérkeznek, kipróbálhatod, hogy mennyi ideig kell főzni a tésztát, hogy jól sikerüljön. Fodros nagykockát vegyél, szerintem azzal az igazi. A lényeg, hogy lobogó sós vízbe tedd, és kóstolgasd, hogy mikor jó. Nem igazán lehet elrontani :)

Ami nálam még mentő kaja, az a leveles tésztába tekert virsli, hűtőpultból veszel Tante Fanny leveles tésztát, ez kb 10 Sága füstli virslihez elég, felcsíkozod olyan 1-1,5 centisre, rátekered a virslire, a tetejét egy felvert tojással megkened és 10-15 perc alatt kész a sütőben (kb 180 fok, ha van légkeverés, akkor mehet), akkor jó, ha megpirul a teteje. Emellé egy görög saláta tökre passzol, de a mustár, majonéz, ketchup is.

Desszertnek csinálj kókuszgolyót, vagy hamis tiramisut (a melegben én nem reckíroznék nyers tojással). Kicsit szénhidrátdús, nem egy mintaétrend, de ha nem válogatósak, akkor belefér egyszer :D

2022. júl. 9. 13:28
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egy majdnem szomszédos országból jönnek, szóval nem olyan ismeretlen nekik a magyar konyha. Én már többször voltam náluk, akkor sokat jártunk étterembe, tényleg mindent megesznek, főleg húst hússal :)

2022. júl. 9. 13:31
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

Idézem a Kérdező első mondatát:

"Ketten vannak, nem válogatósak, nem érzékenyek, nem allergiásak."

2022. júl. 9. 13:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz főzni rendelj, vagy hívd meg őket étterembe. Vendégvárónak ital, ropogtatnivaló is megfelel.
2022. júl. 9. 15:35
 8/16 anonim ***** válasza:
18%

6-os: ha valaki vega/vegán az nem válogatós, hanem megszabott étrendje van.

Szóval nekem ez nem ugyanazt jelenti.

2022. júl. 9. 15:41
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
8. De a kérdező is írta hogy nem Vegák/vegánok, hiszen húst hússal esznek
2022. júl. 9. 17:43
 10/16 anonim ***** válasza:
28%
Igen, csak azt késöbb írta, mint az én válaszom volt!
2022. júl. 9. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!