Milyen ételekkel várjam a vendégeimet, ha nem tudok főzni?
Ketten vannak, nem válogatósak, nem érzékenyek, nem allergiásak.
Én sajnos nem tudok főzni, csak reggelire szoktam magamnak összedobni végtelenül egyszerű omlettet például.
A vendégeim külföldiek, úgyhogy gondoltam veszek nekik lángost, vagy összedobok nekik egy túróstésztát (tudom, tudom, elég proli :D de ők még úgysem láttak ilyet), de félő, hogy az egyszerű tésztát is elrontanám.
Van valami ötletetek?
Nem ma jönnek, úgyhogy van időm készülni.
Rendelj valahonnan többszemélyes sültestálat, vagy hidegtálat.
Némi sós és édes aprósüti, valami általuk kedvelt ital, ami lehet akár csak üdítő is és kész.
Elöször is nem mindegy, honnan jönnek a "külföldi" vendégek, mert más-más lehet, amit esznek vagy nem esznek.
Másrészt érdemes rákérdezni, hogy esznek-e húst, illetve állati termékeket, meg van-e valamilyen allergiájuk vagy túlérzékenységük.
(Nyugat-Európában rengetegen vegetáriánusok vagy vegánok, ezért pl egy "sültestál" nagy hiba lenne. Meg eleve nem szokás mindenevöknek sem a rengeteg hús-alig körítés!)
Ezek ismeretében érdemes valamit rendelni nekik, vagy még inkább elmenni velük valahová étterembe.
Szerintem a túróstészta nem rossz ötlet, amíg megérkeznek, kipróbálhatod, hogy mennyi ideig kell főzni a tésztát, hogy jól sikerüljön. Fodros nagykockát vegyél, szerintem azzal az igazi. A lényeg, hogy lobogó sós vízbe tedd, és kóstolgasd, hogy mikor jó. Nem igazán lehet elrontani :)
Ami nálam még mentő kaja, az a leveles tésztába tekert virsli, hűtőpultból veszel Tante Fanny leveles tésztát, ez kb 10 Sága füstli virslihez elég, felcsíkozod olyan 1-1,5 centisre, rátekered a virslire, a tetejét egy felvert tojással megkened és 10-15 perc alatt kész a sütőben (kb 180 fok, ha van légkeverés, akkor mehet), akkor jó, ha megpirul a teteje. Emellé egy görög saláta tökre passzol, de a mustár, majonéz, ketchup is.
Desszertnek csinálj kókuszgolyót, vagy hamis tiramisut (a melegben én nem reckíroznék nyers tojással). Kicsit szénhidrátdús, nem egy mintaétrend, de ha nem válogatósak, akkor belefér egyszer :D
Köszönöm a válaszokat!
Egy majdnem szomszédos országból jönnek, szóval nem olyan ismeretlen nekik a magyar konyha. Én már többször voltam náluk, akkor sokat jártunk étterembe, tényleg mindent megesznek, főleg húst hússal :)
Idézem a Kérdező első mondatát:
"Ketten vannak, nem válogatósak, nem érzékenyek, nem allergiásak."
6-os: ha valaki vega/vegán az nem válogatós, hanem megszabott étrendje van.
Szóval nekem ez nem ugyanazt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!