Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Most van a bodza virágzás...

Most van a bodza virágzás szoktatok csinálni üdítőt,szörpöt? Ti, hogy készítitek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 12. 10:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Első, te a szárított virágokat hogyan tárolod?
2022. jún. 12. 14:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig szörpöt készítek belőle, mert imádja az egész család apraja-nagyja. A recept édesanyámtól van, ő is mindig így készítette, soha nem forrt meg, ha marad, még a következő évben is tökéletes. A recept a következő:

24 db bodzavirág (minél több sárgás virágporral, és nem mossuk meg)

3 lt víz

3 db citrom felkarikázva

5 teáskanál borkősav

Ezeket egy nagy edényben 24 órán keresztül ázni hagyjuk, néha megkeverjük. 24 óra elteltével egy textilanyagon keresztül leszűrjük, ki is nyomkodjuk.

Ezt követően a szűrt lébe keverünk:

3 kg cukor

3 kávéskanál Nátrium benzoát (ez utóbbit kb. 1 dl meleg vízben előre feloldjuk)

A cukrozott lét ismét 24 órán keresztül hagyjuk állni, néha megkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

Ha ismét letelt a 24 óra, és teljesen feloldódott a cukor, üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk.

Ebből kb. 4,5 lt szörp lesz.

Ha többet szeretnél készíteni, az arányok betartása szerint járj el.

Én általában 3 ilyen adagot készítek, de egyszerre, nem külön-külön.

2022. jún. 12. 14:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö vagyok: csavaros tetejü üvegekbe szoktam tenni és sötét, száraz helyen tartom. (Hütöbe tenni nem szabad. Bocs, tudom, hogy a legtöbb embernek egyértelmü lenne, de már hallottan ilyen ötletet, ezért szólok, hogy ez nem megy!)
2022. jún. 12. 16:04
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Még egyszer: ami szintén magától értetödö kellene, hoyg legyen, de nem mindenkinek az: a forró vízbe nem önteni kell a szárított virágokat az üvegböl, hanem elöre kivenni és úgy tenni a vízbe. Ugyanis ha a forró víz fölé tartja valaki az üveget a szárított virágokkal, a göz belemegy és az egész megpenészedik az üvegben.
2022. jún. 12. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!