Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csapvízből lehet inni? Be van...

Csapvízből lehet inni? Be van kötve a vezetékes víz.

Figyelt kérdés
Elég sok vizet megiszok egy nap, nem győzzük venni a mentes vizet, ezért kérdem.

2022. máj. 13. 12:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%

10.

Én a 9. voltam. Igazad van, és felpontoztalak.

Csak sajnos az autók szennyezése ellen senki nem beszél. És az is igaz, hogy lehet több csapvizet is inni, mint palackosat, bár a csapvíznél a palackos víz tisztább, de meg lehet találni az arányokat.

2022. máj. 13. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Honnan szeded, hogy senki nem beszél? Most nem akarok politizálni de pl. Budapest kapcsán évek óta téma hogy korlátozzák az autókat, de amúgy külföldön is egyre több helyről tiltanak ki pl bizonyos autókat.... Nagyon is sokan beszélnek a témáról.

2022. máj. 13. 15:32
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
12. Bocsánat az offért. Én pont nem ezt tapasztalom. Mindenhol autók vannak és nincs rendesen kiépített (egy részen semmilyen) közlekedési lehetőség gyalogosok számára. Bár nem Pesten lakom. De Pesten lépni nem lehet az autóktól. De örülök, ha foglalkoznak a témával.
2022. máj. 13. 15:50
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

Persze, mert akárhányszor szóba kerül, hogy nem csak kocsival lehet járni a vécére is, mindig kiderül, hogy mindenki, minden nap nagybevásárol, viszi a kórházba a beteg nagymamát, szekrényt cipel, stb.

De, sokakat zavar a rengeteg autó, ez téma évek óta.

"Enni, inni kell".

Miért, inni csak palackos vizet lehet? Akkor veszek max, ha utazok, nincs nálam kulacs/Nincs hol feltölteni.

2022. máj. 13. 16:09
 15/21 anonim ***** válasza:
61%

14.

Hát igen, de a probléma, hogy egyes helyeken elállják az autók az egyetlen járható utat is gyalogosok számára. Kilépsz a tömbház ajtaján, nem járható a "járda" (vagy mi az", mert ott áll rajta az autó, mehetsz mellette a sárban. Most azt ne is említsük, hogy nem állnak meg az autók a zebránál, engem kétszer majdnem elütöttek, millimétereken múlt. És hogy rendszeresen nem tartják be a közlekedés szabályait, pl. indexet vagy kiteszik, vagy nem, és azt se tudod, mikor fordul, mikor nem. És ez csak hab a tortán a szennyezés mellett.

Én ugyanazt a palackot sokszor felhazsnálom.

Meg lehetne oldani, és valamennyire meg is oldják, hogy külön konténerbe gyűjtsék a palackokat, és azokat újra felhasználják.

2022. máj. 13. 16:38
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
Sok helyen több ásványi anyag van a csapvízben, mint néhány ásványvízben.
2022. máj. 13. 21:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha Magyarországon élsz, minden további nélkül. Meg úgy általában Európában bárhol.

Az offoláshoz: Lehet, hogy Budapesten elállja az autó a járdát bizonyos helyeken, de egyrészt alapvetően a belvárosban mindenhol van járda, az már az autós kultúrát minősíti, ha valaki pocsékul parkol, másrészt, azért nem a gyalogos közlekedésre van optimalizálva az egész város, mert nem gyalogosan közlekedsz. A belvárosban lakom és a városban van a munkahelyem is, de gyalog másfél óra lenne. Az autó alternatívája a tömegközlekedés fejlesztése, ami Budapesten egyébként példaértékű. A város méretéhez és adottságaihoz képest, gyorsan, gyakran, egyszerűen, és olcsón eljutsz egyik pontból a másikba. És szerencsére a folyamatos fejlődésre is figyelnek, mert nyilván mindig van hova.

És igen, az autós légszennyezés nagyon nagy probléma (nekem itt a körút mellett elsőkézből), szerintem beszélnek is róla elég sokat, de tényleg nem ez volt a kérdés.

2022. máj. 14. 11:00
 18/21 anonim ***** válasza:
53%
Meg ne idd!!!!! Méreg!!!!!!!
2022. máj. 14. 12:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Még sosem ittál csapvizet? Fogat is ásványvízzel mosol? Napi 1-2 liter ásványvíz már egyáltalán nem mindenkinek egészséges, és persze a sok flakon környezetszennyező. A legtöbb helyen kiváló minőségű a csapvíz, sosem értettem ezt az ásványvízmániát. Persze vannak jobbak, de azokat sem kell literszámra inni.
2022. máj. 14. 14:05
 20/21 qkker1 ***** válasza:
0%

"Meg ne idd!!!!! Méreg!!!!!!!"

Így igaz, tele van dihidrogénmonoxiddal, ami a legveszélyesebb vegyületek egyike!

2022. máj. 14. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!