Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Autómata mosógép működhet...

Autómata mosógép működhet vezetékes víz nélkül?

Figyelt kérdés

Eddig úgy tudtam, hogy nem, de most találtam egy cikket, ami egy rossz körülmények között élő családról szól, akiknél igaz van kút, de nincs bevezetve a házba a víz, tehát vödörbe viszik be és ki. Ennek ellenére autómata mosógépet használnak úgy, hogy: " nagy teknőt telehordják vízzel, azt ráteszik a gép tetejére, a megtápláló tömlő onnan szippantja a vizet, a kifolyó szennylé pedig egy másik teknőbe ürül"

A teljes cikk: [link]

Ez így tényleg lehetséges??

2020. nov. 5. 19:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem igen, a víznyomásnak nincs szerepe, gravitációsan is belefolyhat, a tömlő nem "szippant".
2020. nov. 5. 19:17
 2/12 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, hogy szippant vagy nem, de a cikkben így van, hogy szippant...

De szerintem lényegtelen.

Csak én is hasonló házban lakom, itt sincs bevezetve a víz és ilyen régi hajdu keverőtárcsás géppel mosok meg szintén régi centrifugával, és eddig azért nem vettem automatát, mert nem tudtam, hogy így is működik.

2020. nov. 5. 19:23
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
egyik kollégám csinált otthonra mégegy vízkört. a mosást, wc öblítést esővízzel oldják meg. és simán megy neki az automata mosógép. A lényeg, hogy be tudjun folyni a gépbe a víz, tehát vagy nyomása legyen, vagy helyzeti energiája.
2020. nov. 5. 19:48
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

"Én nem tudom, hogy szippant vagy nem, de a cikkben így van, hogy szippant..."

Ne törődj vele.

Egy elektromos szelep van benne, az nem szippant. De ha a teknő aljára egy hollandert szerkesztettek, és oda csatlakozik a gép csöve, akkor becsorog a lé.

A mosószeradagolót viszont ezzel a módszerrel el lehet felejteni, azt a hálózati víz nyomása tudja átmosni, arra van méretezve.

2020. nov. 5. 19:53
 5/12 A kérdező kommentje:

"A mosószeradagolót viszont ezzel a módszerrel el lehet felejteni, azt a hálózati víz nyomása tudja átmosni, arra van méretezve."

És akkor, hogy rakok bele mosószert, simán beszórom a ruhákra amikor berakom őket?

2020. nov. 5. 19:56
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja, és akkor az öblítővel mi van? Gondolom azt se tölthetem az adagolóba.
2020. nov. 5. 20:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Dobsz bele mosókapszulát és szevasz.
2020. nov. 5. 20:32
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

"Ja, és akkor az öblítővel mi van? Gondolom azt se tölthetem az adagolóba."

Látom kezdesz ráérezni a lényegre.

2020. nov. 5. 21:35
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

vannak azok a mosóbigyók amit csak beledobsz és szétázik.

én olyannal mosok és a legtöbb esetben nem használok öblítőt...

de ha nagyon akarsz akkor megállítod a programot, beleöntöd az öblítőt és mehet tovább a program

vagy ha van külön öblítő program akkor teszel öblítőt a dobba, és azzal végigtekerteted.

nincs lehetetlen, csak tehetetlen! :D

Annó anyám a forgótárcsás mosógéppel mosott mindent is és mindig tiszta ruhában jártunk. nehogymár a mai világban progléma legyen az öblítő :D

2020. nov. 5. 21:44
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

Én is gondoltam rá hogy egy tanyán vagy máshol ahol nincs vezetékes víz ott szereznének egy 220literes műanyag hordót használtan pár ezerért,szerelnek az aljára egy csapot,arról bevezetik a házba a mosógépbe vizet,a szennyvizet meg egy másik csövön ki és mehet a mosógép.A hordót meg töltik esővízzel,vödörrel,búvárszivattyúval stb.

Ha magasabbra teszik a hordót 1-1.5méterre akkor még valamennyi víznyomás is lenne.

Angliában a régebbi családi házakban is úgy van hogy a padláson van egy tartály,azt tölti a hálózati víz és csak azon keresztül kapja a házban pl.a bojler a vizet.

Szedtem már szét a mosógépemet,szivattyú csak az ürítéshez van benne,befelé csak egy szelep ami két irányba engedi a vizet,a mosószertartó felé majd az üst feltöltése irányába.

Szerintem ha csak folyékony mosószert és öblítőt használunk azt szinte bármilyen kis víznyomás ki tudja mosni a tartóból ami a gépet fel tudja tölteni mert a program mindenféleképpen a mosószertartón keresztül enged be pár liter vizet a mosás kezdetén.

2020. nov. 5. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!