Ki szokott elejteni vadgalambot és fogyasztani a húsát?
Figyelt kérdés
Sok helyen, sokfelé előfordulnak. Hallottam olyanról, aki légpuskával lelőtt egyet-egyet és elkészítette magának.2022. máj. 7. 22:47
1/6 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy borzasztóan fertőzőek és belül paraziták, férgek vannaj bennük, már csak a kizsigerelése közben is össze lehet szedni betegséget, nemhogy megenni!
Ha galambhúst ennél, akkor inkább tarts otthon húsgalambot.
Az való evésre, persze orvosi kontroll alatt.
2/6 anonim válasza:
Csak hogy tisztázzuk: a legtöbb ember által vadgalambnak nevezett balkáni gerléről nem hallottam, hogy használnák étkezési célra. A nagy termetű örvös galamb (amiből mostanában rengeteg van) viszont más, azt lelőtte az egyik kollégám tavaly és csinált belőle galamblevest. Amit megjegyzem, nagyon egészségesnek és táplálónak tartanak, régebben lábadozóknak, betegeknek, kismamáknak adták. Sőt a szívbetegeknek is jó állítólag. Hozzátenném, hogy házigalambból készítették, no de az talán mindegy.
3/6 anonim válasza:
Hallottam már hogy a galambot "repülő patkánynak" is hívják, az első válaszolót alátámasztja ez.
4/6 anonim válasza:
#3: Azok nem vadgalambok tképpen, csak vadon élő házigalambok. Nem mindegy! És urbánusok, hogy úgy mondjam, csak városokban vannak.
5/6 anonim válasza:
Ja, akkor bocsi a galamboktól is (3).
6/6 A kérdező kommentje:
Gondolom a városi galambok igazi melegágya az ilyesmik. De mi a helyzet a faluhelyen, a templomtornyokban, vagy mezőgazdasági telepeken élő vadgalambokkal?
2022. máj. 25. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!