Meg fog orrolni rám a pizzafutár, ha nem adok neki borravalót?
Figyelt kérdés
Kevés pénzem van, de nyilván ez lerí majd a rendelésem értékéből is (620ért rendeltem egy 16cm-es pizzát).2010. szept. 16. 14:19
1/15 anonim válasza:
Én 10-ből 5-ször nem adok. Ez van. Valószínüleg, még így is többet keres, mint én.
2/15 anonim válasza:
Nem, látja rajtad, Legföljebb ha sokan nem adnak, akkor megállapítja, hogy " nincs pénzük az embereknek"
3/15 anonim válasza:
És mi történik, ha igen? Semmi!
Ad róla számlát? Adózik utána? Nem! Te adózol a fizud után? Igen. Ez a különbség.
Egyébként én azóta nem adok borravalót, amitóta tudom, hogy az 'ingyenek' házhozszállításhoz külön étlapot gyártanak, amin az árak magasabbak, mint az éttermi árak. Szóval nem ingyenes a kiszállítás, hanem kifizeted az árban. Akkor meg?
4/15 anonim válasza:
Vmi gúnyos megjegyzés ha taplóbb. Nem kell vele törődni. Amúgy jópár honlapon lehet kártyával fizetni manapság, én úgy szoktam. Akkor ugye előre ki van fizetve, pénzt elő se veszel, merthát azért rendeltél kártyával mert nincs nálad kp. Pont.
De számold ki az összeget, mert aztán jön a nemtudokvisszaadni trükk...
5/15 anonim válasza:
Én adok borravalót!Miért ne!A pincérnek is adok!Az étteremben pedig csak néhány lépés az asztal,nem kell átfurikáznia a városon,hogy meleg étellel szolgáljon!A futárnak igen!
6/15 A kérdező kommentje:
jaja, utolsó előtti, lementem felváltani a pénzem, hogy pontosan tudjak adni. végül 620 helyett 650et adtam, tudom nem nagy összeg, de amúgy is szimpatikus volt a futár :)
2010. szept. 16. 14:42
7/15 orsybaba88 válasza:
aranyos vagy már csak a gesztus miatt is:) én dolgoztam vendéglátásban, és még az 5 ft borravalókat is széles mosollyal köszöntem meg. nem az összeg a fontos, hanem a hozzáállás!
8/15 anonim válasza:
látom már megoldódott. de azt akartam írni, hogy adj neki keveset, mondjuk 700 Ft.ot. gondolom az a 70 FT úgyse vág földhöz, ha meg igen, akkor tessék enni krumplis tésztát, vagy vajas kenyeret :)
9/15 anonim válasza:
Fiatalok! Kérlek Titeket magyarázzátok meg nekem, egy 50 éves öreg asszonynak, hogy mi a jó a pizza rendelésben? Minden multiban lehet kapni bőven 200 ft alatt pizzát, és miből áll megsütni.Sőt otthon is készülhet 100 ft-ból.A kedves kérdezőnek sincs pénze, mégis 6 szoros pénzt ad ki a házhoz szállitásra.A szomszéd fiatalok nem tudnak közös költséget fizetni, de egy héten 2-3 alkalommal ott van reggel az ajtó előtt az óriás pizza doboza ezrekért.Miért nem jó az olcsóbb szállitás nélkül? Ez nem kritika, csak kiváncsiság én mindenki szokását tisztelem, úgyhogy nem bántok senkit, ne pontozzatok le, csak válaszoljatok.Köszi.
10/15 anonim válasza:
igazad van. az ok valószínűleg a lustaság. mondjuk azt egy nyugdíjas néni esetében nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!