Házi ecetes sajt készítése közben keletkező tejsavó felhasználása?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 21. 13:23
4/4 anonim válasza:
A tejsavó a laktobacillusok által megsavanyodott - megaludt tej egyik terméke. A savanyúságot a laktobacillusok által termelt savak okozzák. Ha te ecettel savanyítod a tejet, akkor is kapsz egy folyadékot nyilván - de az nem tejsavó. Ezt az ecetes szmötyit tejsavónak nevezni, alapvető biológiai és kémiai ismeretek hiányára utal.
[Hasonló ez ahhoz, amikor savanyított káposztát szeretnél venni - olyat ami valódi fermentációval készült a hordóban. És mikor megveszed és megkóstolod, kiderül róla, hogy tegnap gyalulták és ecettel savanyították, és szó sincs 30 napos érlelésről... de az ára ugyanannyi - beltartalmi értéke viszont csak az egyszerű káposztáé...]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!