Szeretitek a robbantott csirkét? Szoktátok otthon készíteni?
Az itt talalhato elso receptre gondolok, “rizses huskent” keszitve..
Nalatok szeretik, vagy valoban “remiszto”? 😀
Készíteni nem igazán szoktam, de bármikor szívesen megenném, nincs benne semmi "borzasztó".
A linkelt cikknek azonban már az első sorával vitatkoznék ("A hetvenes évek városi gyerekei jobbára csak a Gőgős Gúnár Gedeon lapjain láttak szárnyas jószágot"). Én akkor voltam gyerek (menzás viszont nem voltam) és városi létemre nekünk is volt egy-két tyúkunk az udvaron, pedig társasházban éltünk. Ennek köszönhetően számomra semmi extra nincs az olyan csirke"alkatrészekben", mint nyak, fej, láb, porcogók és egyebek.
Mifelénk robbantott csirkének a bolti előhűtött csirkét szokás hívni, mikor normális feldolgozás helyett olyan pongyolán csinálják, hogy a szárnyában vagy combjában az összes csont szilánkosra van törve (külön élvezet a kész ételben a csontszilánkokat vadászni). Ezt szoktuk gúnyosan robbantott csirkének hívni - mármint hogy azért törtek szilánkosra a csontok, mert normális darabolás helyett felrobbantották a csirkét az előkészítésnél :D
Egyébként a linkelt recept kifejezetten jól hangzik.
#4
Idézet tőled: "(külön élvezet a kész ételben a csontszilánkokat vadászni)"
Ezért nem eszek pörköltet. Etéren az sem különb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!