Miért olyan nehéz balkézzel enni villával?
Mert ugye amikor kés is kell meg villa is, akkor jobb kézzel kell vágni a kaját, ballal pedig elvileg enni a villával. Nos én jobbkezes vagyok és nem tudok a balkezemmel enni, egyfolytában cserélgetni kell a villát a bal kezemből a jobba és fordítva.
Ti hogy vagytok ezzel?
Hú! Én is bajban szoktam lenni. Bár én ezt többnyire úgy oldom meg - hogy cserélgetni se kelljen, ne is bénázzak, de mégis kulturáltan egyek, hogy előre földarabolok jó pár falatot, átveszem jobb kézbe a villát, és eszek.
Remélem, ez nem vall illetlenségre...
Én is balkezes vagyok. De nincs vele problémám. Bal kézbe fogom a villát és jobb kézben pedig a kést. Így tanultam meg.
Sztem ha minden igaz akkor ugye a jobbkezesek a kést a jobban fogják, a balban pedig a villát, na már most ha én balkezes vagyok akkor nekem ez fordítva kénne, hogy legyen. Balban a kés mert az az ügyesebbik kéz és jobban pedig a villa. Jobbkezeseknek meg jobban a kés és balban a villa.
De a villás kézt gyakrabban emelgeti az ember tehát ez a jó kéz.
Na akkor meg a jobbkezesek a jobbkezűkkel fogják a villát és balkézzel a kést.
A balkezesek pedig balban fogják a villát és jobbkézzel a kést.
A kérdező is azt irja, hogy jobb kézzben van a kés, balban pedig a villa.
Tehát akkor ha így kell enni akkor ez balkezes étkészlet fogás, amit a jobbkezesek csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!