Nagy husevo vagyok, de tobb okbol is szeretnem ezt visszafogni. Nem mondom h 100%ra ki fogom zarni a hust es az allati eredetu eteleket, de igykezeni fogok minimalizalni. A legnagyobb hobbim a testepites, szinte eletforma 10+eve es emiatt tettem fel a kerdest. Mar be van bizonyitva h novenyi etkezessel is mukodik, sot.. de ugytudom van amit kulon kellene bevinnem pl b12. Tudtok meg mas ilyen vitaminokat, asvanyi anyagokat stb?
2022. márc. 29. 15:40
1/7 anonim válasza:
Semmiféle tápkiegre nincs szükség. Sok éve vagyok vegán, B12 kivételével semmifélére sincs szükség.
2022. márc. 29. 15:57
2/7 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy vas, cink, magnezium, omega3, b12, c es d vitamin potlas ajanlott melle. Most komoly fizikai terhelesre gondolok. Heti min 50 ora nehez fizikai melo + 10ora nagy sulyos edzes. Ha a fenti dolgokat beviszem es a makrok is megvannak akkor elmeletben minden adott h mukodjon. Kicsit azert szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de annyit hallani meg olvasni rola h mennyi elonye van h gondoltam kiprobalom. Ertem ezt emesztesre, regeneralodasra, teljesitmenyre stb
2022. márc. 29. 16:12
3/7 anonim válasza:
2. A múltkor írt egy kőműves, hogy munkálja mellett ő is Vegán éltmódot él, és egyáltalán nem érzi magát gyengének.
2022. márc. 29. 16:55
4/7 anonim válasza:
Nekem azóta szünt meg a vashiányom, amióta átálltam növényi étrendre.
Az összes felsorolt egyéb is megvan a növényekben, egyedül a B12 nincs.
A fizikai munkához meg nem hús vagy/és táplálékkiegészítök kellenek, hanem kiegyensúlyozott étrend, és megfelelö kalóriamennyiség.
Általában ez utóbbi szokott probléma lenni, amikor valaki átáll a növényei étrendre, mert ezek többségébenkevés zsiradékot tartalmaznak, és emiatt túl kevés a bevitt kalória.
2022. márc. 29. 17:44
5/7 anonim válasza:
Vas a növényekben is előfordul, csak sajnos szinte egyáltalán nem tud felszívódni, szóval kb semmit nem érsz vele. A húsban, tojássárgájában lévő vas tud csak hasznosulni rendesen, szóval vasat érdemes lehet szedni tápkieg formában időszakosan, nem állandóan.
2022. márc. 29. 23:15
6/7 anonim válasza:
"Vas a növényekben is előfordul, csak sajnos szinte egyáltalán nem tud felszívódni, szóval kb semmit nem érsz vele."
Ez így egyáltalán nem igaz, söt igen sok embernek CSAK a növényi vas az, ami hasznosul!
2022. márc. 30. 11:21
7/7 anonim válasza:
#6 hát hogyha alien, akkor lehet, hogy neki csak a növényi hasznosul :D
Az anatómia az anatómia, sajnálom. A vas meg minden ember patkóbelében ugyanúgy szívódik fel, és fitinsavval meg hasonló vegyületekkel együtt kb sehogy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!