Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy is hívják azt a halat,...

Hogy is hívják azt a halat, amit befőttes üvegben lehet kapni, ecetes lében van (azt hiszem), és hagyma van benne, stb?

Figyelt kérdés
azt hiszem s-el kezdődik.... de nem biztos :)
2010. szept. 13. 20:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én gyermekkoromban nem ettem meg, de most már nagyon megszerettem a ruszlit, sok-sok hagymával:) Igaz, hogy utána nem illik rálehelni senkire:)

A sprotni meg ilyen egészen apró füstölt hal olajban, konzervdobozban (ha jól tudom).

2010. szept. 13. 22:04
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
21:17-nek: Cserébe én is jól lepontoztalak!
2010. szept. 13. 22:05
 13/16 anonim ***** válasza:
37%

Gyermeteg módon viselkedsz. Nagy ívben tojok a pontokra, abszolút nem foglalkoztat ez a része az oldalnak.

Légyszíves ezt is minuszold! :)))

2010. szept. 13. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Csak felnőtt férfiaknak ajánlom!

Ruszli+ savanyított uborka,sörrel és vodkával leöblítve!

És persze kártyaparti reggelig!

2010. szept. 15. 11:22
 15/16 anonim ***** válasza:
a ruszli nem oroszos, ezt oroszul sziljodkának hívják:)
2010. szept. 15. 20:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, oroszul, illetve Oroszországban Селёдка-nak hívják, de kérdezőnk nem tévedett, amikor hangzása, illetve eredeti jelentése alapján orosznak, oroszosnak, vagyis "ruszkisnak" érezte.

Eme fínom csemege elnevezése ugyanis a "der Russe" német szóból ered, ami nemcsak orosz embert, orosz halat is jelent. Ebből lett a "Ruszni" majd a mai alak, a "Ruszli".

Azt, hogy hol készítettek először hagymás pácolt heringet, Oroszországban vagy német nyelvterületen, sajnos nem tudom megmondani.

Szlovákiában is jól készítik. Párkányban van egy Billa áruház, ott lehet kapni üvegeset, műanyag dobozosat, sőt kimérve is, ráadásul különböző méretekben, és ízesítése megfelel a magyar ízlésnek.

2010. szept. 16. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!