Hogyan növelhetném a csípős ételek iránti tűrőhatáromat? Van erre valami bevált praktikátok?
Mi lenne a célod ezzel?
Bizonyos határig van értelme, pl egy "normális" csípősségű pörköltet, halászlét sem tud mindenki megenni a csípőssége miatt, de annak semmi értelmét nem látom, amikor valaki szinte sportot űz abból, hogy minél csipősebb ételt meg tudjon enni, amire a többség már képtelen.
A kérdésedre a válasz, hogy az étel erősségének elviselésére valóban lehet edzeni, a tűrőképesség növelhető a csípős ételek fogyasztásával, csakhogy ott is ajánlott a mértékletesség.
Mi a jó abban, ha az étkezés után még gyomorfájás is kiséri a kapszaicin feldolgozását?
Köszönöm a válaszokat, próbálom akkor fokozatosan adagolni, kisebb léptekben.
#2, szó sincs ilyesmiről, sőt, megvolnék én csípős étel nélkül is. A barátnőm külföldi és nagy erőkkel süt-főz otthonit, ebbéli kedvtelésének nem akarok tehát elrontója lenni. #1-es után rákérdeztem: gochujang és cayenne pepper amit használ. Ezek még nem is olyan erősek ezek szerint. 🥲 A gyomromat nem viseli meg amúgy.
Csípős nem csak paprikától, borstól lehet az étel.
A torma, gyömbér, de még a nyers vöröshagyma is vihet bele csípősséget
A keleti fűszerként árult wasabbi is többnyire torma, nyomokban tartalmazza az eredeti növényt, ami megfizethetetlen lenne itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!