Van valami tippetek/bevált módszeretek szélgörcsöt okozó ételek ellen?
Figyelt kérdés
Hüvelyes ételek, brokkoli, karfiol, ezek a tipikus puffasztó, szélgörcsöt okozó ételek ellen van valami megoldás? A szódabikarbónáról azt állítják nem lesznek ilyen probléma. Nektek bevált? Ha igen hogyan alkalmazzátok és mennyit? Van valami más ötletetek erre?2020. nov. 27. 19:11
1/5 anonim válasza:
Meteospasmyl, Degasin, Espumisan Max
2/5 anonim válasza:
Szódabikarbóna bizony. Kiskanállal teszek bele a főzés elején és "kicsapja" belőle
3/5 anonim válasza:
A hüvelyeseket áztatni kell, aztán új lében kis szódabikarbónával előfőzni, utána megint leöblíteni és úgy mehet az ételbe.
4/5 anonim válasza:
Száraz hüvelyesek: áztasd legalább fél napig, az áztatóvizet többször cseréld le, és tiszta vízben tedd fel főni, főzd puhára. Tegyél bele babérlevelet.
Brokkoli, karfiol: bő vízben főzd meg puhára.
Ha puffadsz, ihatsz gyógyteákat is, pl. borsmenta, édeskömény nagyon jó erre.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon jó tippeket adtatok! :)
2020. nov. 28. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!