A cukor hatékonysága (cukrossága) mérhető?
A te ízlésed az ami adaptálódott és hozzászokott. A cukor ugyanaz
Hat kanál cukor meg több mint az egészséges maximális napi adag ha azt is emelned kellett akkor gondolkozz el hogy nem e függő vagy esetleg
Olyan tiz év múlva, amikor az inzulint tolod majd magadba, akkor gondolj majd vissza a mai 8-9 kanálnyi cukorra.
Szerintem inkább covidos voltál (akár tünetmentesen), és annak a "maradványa", hogy nem érzed az ízeket megfelelően.
A cukor pont az, aminek az ízéhez hozzá lehet szokni és egyre többet "kell" enni ugyanazért az ízért.
Én cukorbeteg vagyok - pedig soha nem voltam édesszájú - szigorú cukormentes diétán. Sütöttem a családnak egy sütit, aminek anno, amikor még nem voltam cukros teljesen rendben találtam az ízét.
Most viszont amikor lenyaltam az ujjam émelyítően édesnek, túlcukrozottnak éreztem, mivel elszoktam a cukortól.
Tehát Kérdező, nem a cukor lett kevésbé édes, hanem a szervezeted már hozzászokott a cukorbombához és egyre többet és többet fogsz kívánni, míg be nem üt a betegség.
Nem változhat a minősége. A cukor az cukor. Esetleg lehet higabb, de akkor a kaloriatartalmat is ra kell irni. Szoval ha 300 kalorias a cukrod akkor igen, higabb
Es 5 kanal cukor egy egesz napra rengeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!