Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Salátát mivel lehet feldobni(d...

Salátát mivel lehet feldobni(dresszing, sajt, szezámmag)?

Figyelt kérdés
Valami jó ötlet?

2022. febr. 23. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Én vagy maradékot szoktam enni, vagy éppen amiből főzök, egy csipetnyit. Például:

Hétvégéről maradt főtt vagy sülthús (egy marok)

Két marok vegyes saláta

Egy evőkanál rizs

Kb 5 light mozzarella vagy kb 60 gramm gouda

Hétvégéről maradt egy evőkanál barnamártás és egy kiskanál currys mangószósz.

De szoktam variálni: 1 tojás, egy fél doboz tonhal, citromlé, natúr light joghurt tetszőlegesen fűszerezve, csirkemell, cékla, paradicsom, hagyma, házi kruton.

Igazából bármit belerakhatsz, amit szeretsz. Én ezekből szoktam összeválogatni a salátámat, mert én ezeket kedvelem és így igazából mindent eszek, amit szeretek és a végeredmény nagyon lakható. A lényeg, hogy inkább a zöldségeket helyezd előtérbe, aztán jöhet a hús, a tejtermék és a köret. Ez így számomra a legfinomabb salátát eredményezi. Ha nem éttermi vacsorát csinálsz és nem szeretnéd kijelenteni, hogy ma cézár vagy tonhal salátát eszem, akkor igazából mindegy. Ez ilyen mindent bele saláta :D

2022. febr. 23. 13:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik kedvenc salátaöntetem: 1 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 kiskanál csípős mustár, citromlé, só, bors, ezt felöntöm olivaolajjal, néha teszek bele 1-2 főtt tojás sárgáját is. A tojás nélkül egy csomó ideig eláll a hűtőben. Imádom a feta sajtot, szóval azt is sokszor szoktam salátába tenni. Tökmagolaj, dióolaj magában is jó lálocsolva. Hagymából a metélőhagyma, zöldhagyma vagy apróra szeletelt sallot hagyma is nagyon fel tudja dobni.
2022. febr. 23. 13:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Jöhet még tipp, jöszi az eddigieket
2022. febr. 23. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Milyen salátáról van szó?

Valami zacskós salátakeverék, vagy saját magad által összeaprított? Mi van benne?

Én igyekszem egyszerű dresszinget csinálni, pl. olívaolaj + balzsamecet, vagy esetleg kicsit mustáros.... Esetleg fokhagymával.

VAgy joghurtos, szintén fokhagymával, borssal.

2022. febr. 23. 13:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Saját összeállitású van, de vettem mar zöld mixet az is jó volt tejföllel fokival meg gyömbérrel.

Aztán most jön majd a répa alma sali, de van zöld növény még ami megevendő, szezámmagom van, esetleg zöld fűszer, olivabogyó. A rizs is jó ötlet vagy én árpát tudok beleképzelni.

Csemegeuborka, daráltrák.. :D öntet kell hogy jóllakjak

2022. febr. 23. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

a jóllakáshoz ajánlanék még bulgurt vagy kuszkuszt. Nem kell sok bele, de finom hozzá nagyon! :)

pl:

[link]

2022. febr. 23. 15:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy helyi étteremben a kedvenc salátám a vándorsaláta:

salátamix, bulgur, madársaláta, sárgarépa, pácolt lilahagyma, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya, grillezett csirkemell, tahinis-joghurtos öntet

2022. febr. 24. 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!