Salátát mivel lehet feldobni(dresszing, sajt, szezámmag)?
Én vagy maradékot szoktam enni, vagy éppen amiből főzök, egy csipetnyit. Például:
Hétvégéről maradt főtt vagy sülthús (egy marok)
Két marok vegyes saláta
Egy evőkanál rizs
Kb 5 light mozzarella vagy kb 60 gramm gouda
Hétvégéről maradt egy evőkanál barnamártás és egy kiskanál currys mangószósz.
De szoktam variálni: 1 tojás, egy fél doboz tonhal, citromlé, natúr light joghurt tetszőlegesen fűszerezve, csirkemell, cékla, paradicsom, hagyma, házi kruton.
Igazából bármit belerakhatsz, amit szeretsz. Én ezekből szoktam összeválogatni a salátámat, mert én ezeket kedvelem és így igazából mindent eszek, amit szeretek és a végeredmény nagyon lakható. A lényeg, hogy inkább a zöldségeket helyezd előtérbe, aztán jöhet a hús, a tejtermék és a köret. Ez így számomra a legfinomabb salátát eredményezi. Ha nem éttermi vacsorát csinálsz és nem szeretnéd kijelenteni, hogy ma cézár vagy tonhal salátát eszem, akkor igazából mindegy. Ez ilyen mindent bele saláta :D
Milyen salátáról van szó?
Valami zacskós salátakeverék, vagy saját magad által összeaprított? Mi van benne?
Én igyekszem egyszerű dresszinget csinálni, pl. olívaolaj + balzsamecet, vagy esetleg kicsit mustáros.... Esetleg fokhagymával.
VAgy joghurtos, szintén fokhagymával, borssal.
Saját összeállitású van, de vettem mar zöld mixet az is jó volt tejföllel fokival meg gyömbérrel.
Aztán most jön majd a répa alma sali, de van zöld növény még ami megevendő, szezámmagom van, esetleg zöld fűszer, olivabogyó. A rizs is jó ötlet vagy én árpát tudok beleképzelni.
Csemegeuborka, daráltrák.. :D öntet kell hogy jóllakjak
a jóllakáshoz ajánlanék még bulgurt vagy kuszkuszt. Nem kell sok bele, de finom hozzá nagyon! :)
pl:
Egy helyi étteremben a kedvenc salátám a vándorsaláta:
salátamix, bulgur, madársaláta, sárgarépa, pácolt lilahagyma, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya, grillezett csirkemell, tahinis-joghurtos öntet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!