A keto dietánál mi a maximális cukormennyiség bevétel?
Mivel a valódi ketogén diéta 20 gr alatti napi szénhidrátbevitelt jelent, ami BŐVEN összejön a zöldségekből, ezért konkrétan cukor, az 0.
A divatketogén, meg norbiketogén, az meg nem ketogén diéta, egyél, amennyi cukrot akarsz...
A low carb (ami sokan tévesen ketogénnak hívnak), az meg attól függ, neked mit jelent az "alacsony" szénhidrátbevitel. Van, akinek 100 g alatt már az. Én ezt a max. 50-60 gr szénhidrátnak tartom, amit nem pazarolnék konkrétan finomított cukorra... inkább megeszek egy almát vagy narancsot.
Pontosan.
Senkinek nem ajánlom a ketot, főleg nem ha alapbetegsege van. Ha meg nincs akkor a keto után oesz
(első válaszoló vagyok) én úgy nem ajánlom egészséges embernek, orvosi felügyelet nélkül a valódi ketogén diétát, hogy kb egy évet csináltam, és fogytam vele elég sokat...
de hosszú távon nem érte meg, ha újrakezdhetném, nem csinálnám.
A low carb, az oké, az egy rendes, normális és tartható étrend, nem cseszi szét az anyagcserédet, belövöd magadnak bárhová 60-120 gr közöttre a szénhidrátot, sok minden belefér, nincsenek lemondások, egy életet is le tudsz így élni.
"Vagy csinálsz valamit és akkor csináld rendesen, vagy hagyd a fenébe."
Ja, a ketogén diétánál ez a valami az egészségrombolás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!