Standon való eladáshoz kellenek papírok?
Sziasztok!
Felmerült bennem a gondolat, hogy érdemes lenne kipróbálnom magam standon való eladáshoz. Mindig is szerettem ezeknek a hangulatát, mikor karácsonykor a piacon így árulnak, én is szeretem, és sütni is szeretek. Az érdekelne, hogy ehhez kellenek papírok, vagy valami végzettség? Ha igen pontosan milyen papírok? Jó ötletnek tartjátok?
Vállalkozói, közterület használati engedély,adöszám,
NÉBIH által engedélyezett előállítóhely, HACCP
Mai világba mihez nem kellenek papírok?
Te amit otthon sütsz, azt csak komoly higiéniai körülmények között tudod megtenni, különben eladni sem engedik majd.
Pénztárgép:hogy a viharba ne kéne!
Nem akarom elvenni a kedved,de:
Esetedben nem élelmiszer-előállítás,hanem vendéglátás a tevékenység.
Adószám,vállalkozói,közter.használati engedély, eü.alkalmassági, HACCP, Nebih eng.kell.
Nebihnek kell egy bázishely, ami a 852/2004/EK.rendeletnek megfelelően van kialakítva. Vagy egy működő vendéglátótól egy ún.befogadói szerződés.
Kártevőirtóval szerződés,fertőtlenítő mosogatószer,kézfertőtlenítőszer,ezek biztonsági adatlapjai,veszélyes anyagokkal végzett tevékenységről szóló bejelentés....
Fontosabb: honnan vinnéd az árusítás helyére a vizet,higyan tudod mosogatáshoz melegíteni,hova teszed a szennyvizet? Ha ezt nem tudod megoldani,a többin felesleges gondolkozni.
Nem elkeseríteni akartalak,remélem érted,csak a jogszabályi előírásokról tájékoztatni,tényszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!