Milyen húsos mártást készítsek?
Hagymát apróra vágra üvegesre forgatsz olajon, arra mehet a darált husi. Fehéredés után só, bors, fűszer ízlés szerint, mehet bele a kisebb darabokra vágott répa. Pici víz rá, fedő alatt főjön magának egy darabig. Mikor már majdnem jó, akkor mehet rá egy jó adag tejföl vagy tejszín (vagy ezeknek a keveréke, szerintem az a legjobb).
Összerotyogtatod kicsit, hogy a szaft besűrűsödjön, és kész.
Alternatív verzió: a lefőtt tésztával a fenti kész ragut összekevered, mehet egy üvegtálba. A tetejét vékonyan kend meg tejföllel, rá reszelt sajt, és a sütőbe egy negyed órára, míg a sajt rásül a tetejére.
(Utóbbi verziót én paradicsomos bolognai jellegű raguval is szoktam, bolognai raguval a tészta összekever, jénaiba, a tetetjére tejföl-tejszín keveréke vagy besamel, sajt, és mehet a sütőbe. Sokkal finomabb így, mint a klasszikus bolognai.)
Én vadast csinálnék húsgombóccal. Tojással meg kevés félig főtt rizzsel gazdagítod a húst, só, bors, majoranna, fokhagyma, vizes kézzel gombócokat formázol.
A répát megfőzöd, turmixolod, mustáros tejföllel habarod, majd ebben a szószban megfőzöd a gombócokat. Makarónival szoktam tálalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!