Vajon az egereket mikor fogják ember ételnek tenyészteni?
A sáska nem jó példa, mert azt gyakorlatilag egy-az-egyben lehet fogyasztani, vagy lisztet készíteni belőle és a tenyésztése sem túl bonyolult.
Egy egérrel viszont rohadt sok macera lenne, pl mire az apró testről lenyúznád a bőrt, csontokról lefejtenéd a húst.. és akkor még 1 darab egér kb semmire nem elég, egy tányérra kéne belőle több is. Ki a francnak lenne kedve ezzel szarakodni?
Ráadásul ahhoz képest, amennyi húst kinyersz belőle, aránytalanul sok munkát igényelne a tenyésztése, tartása.
Hibás az egész gondolatmenet kiindulási alapja. Nem azért tenyésztenek lisztkukacot vagy sáskát, mert azok kártevők, hanem mert egységnyi takarmányból sokkal több fehérjét állítanak elő, mint egy marha vagy csirke. És gyorsabban is, állatjóléti kérdések sem merülnek fel, minthogy nem gerincesek, stb.
Egy egér nem lenne közel sem ilyen gazdaságos, ráadásul megnyúzás stb után nem sok hús maradna rajta.
A rovarok magas fehérjetartalmú élölények, a termesztésük nem sok munkát és befektetést igényel, fogyasztás elött meg nem kell feldoglozni öket.
Az egerek (de a kutya, macska is) sokkal igényesebb, nem egyszerü tartani, sok munkát, speciális, jó minöségü kaját igényelne, emellett fogyasztás elött fel kell dolgozni, ami szintén sok munka, egyéb higiéniai problémák merülnek fel, egy-egy állaton alig van felhasználható mennyiség hús, magyarul sokkal drágább lenne, mint amiket már bevált módon tartanak.
De ha elölre gondokodtál volna, akkor erre magadtól is rájöhettél volna, nem véletlen vag az állatok tápjaiban baromfi vagy disznó-marhahús, és nem egér, mivel nem lenne gazdaságos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!