Mitől lesz csípős az ecetes csípős almapaprika?
Figyelt kérdés
2022. jan. 17. 19:33
1/14 anonim válasza:
A csípős almapaprikától. Ki gondolta mi?
2/14 anonim válasza:
Alapból csípős az almapaprika, amit leszednek.
4/14 A kérdező kommentje:
De a kapszaicin miből lesz?
2022. jan. 17. 19:45
5/14 anonim válasza:
A kapszaicin már az éréskor benne van a paprikában.
8/14 A kérdező kommentje:
De hogy kerül bele éréskor, hogy odaér?
2022. jan. 17. 20:46
9/14 anonim válasza:
Jajjistenem... trollkodsz...
Pont ugyanúgy ahogy az almaba az almaíz, vagy a narancsba a narancsíz....
10/14 anonim válasza:
A paprika védekező mechanizmusa a csípősség, amit a kapszaicin okoz. A növény saját magának állítja elő, azért mert így fejlődött ki. A csípős növényeket nem szeretik az állatok, így nem eszik meg, csak az ember ilyen, hogy kínozza magát (persze én is szeretem a csípőset).
Hogy miért így fejlődött az a véletlen műve. Véletlenül pont így alakult, és bevált neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!