Mivel öntöd le a rizst mikor főzöd?
Figyelt kérdés
Őszintén szólva nekem az lenne a normális hogy vízzel, viszont nem egy olyan embert ismerek, aki pl. húsleveslével önti le. Egyszer megkóstoltam így, de hányingerem lett tőle, borzalmas. Ti hogy csináljátok?2022. jan. 4. 23:15
A kérdező szavazást indított:
Vízzel
Húsleveslével
Valami mással (?)
18 szavazat
1/7 anonim válasza:
Attól függ, mit készítek a rizsből...
2/7 anonim válasza:
3-4szer átmosom főzés előtt, és a főzővizet felszívja, szóval nem kell leönteni.
Egy volt vietnámi ismerős ültetett le egyszer, hogy figyi, ezt ne csináld, mert a rizst ahogy tárolják a tranzitban, nagyon koszos, és nem mossák át rendesen különben megrohadna.
Na, azóta mindig átmosom főzés előtt, amíg tiszta nem lesz a víz.
Aztán főzés közben figyelek rá, hogy pont annyi vize legyen ami kell.
3/7 anonim válasza:
2!
A kérdező szohasznalata helytelen, nem leonteni akarja a rizst, hanem felonteni, a fozeshez.
Általában csak vízzel, amibe so kerül. De van, amikor hus- vagy zoldseglevessel, attól függőben, mihez készül.
4/7 anonim válasza:
Attól függ, legtöbbször zöldség-alaplével, mert úgy szeretjük.
5/7 anonim válasza:
Vízzel. Viszont ritkán dobok bele leveskockát.
6/7 anonim válasza:
Átlagban vìzzel, kivéve a rizottót, azt levessel
7/7 anonim válasza:
Az alaplé akkora érték, hogy erre nem pazarlom el. Viszont bolti kockás verzióval szoktam helyettesíteni, az tökéletes rizshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!