Kockázott pulykacomb filé mennyi idő alatt lesz puha párolva?
Én rengeteg pulyka felső comb filével dolgozom, és nagyon eltérő a minőségük.
A minimum felpuhulási idő kb. 40-45 perc. Egyébként normál esetben ez az átlag.
De sajnos most nagyon sok pulykát le kellett vágni, kényszervágással, betegség miatt, ezért mostanában még jellemzőbb az eltérő minőség. Román, lengyel, stb. import...
Ezek közt rendszeresen van olyan öreg, hogy minimum a duplája, tehát másfél óra kell neki, de volt már "szerencsém" bő 2 órás állathoz is.
A húsnedvek, víz kiengedése normális, és viszonylag sok, bár ez is függ a minőségétől.
Ja, tényleg nem…. Mondjuk, az elmúlt 30 évben még senki nem panaszkodott a főztömre pedig évekig munka volt.
A hússütésnek/főzésnek van egy optimuma, amikor már jó, de ha túlléped a hús kemény lesz és utána sok idő még újra puha nem lesz.
A pulykánál ez kb 6-10 perc. És ekkor még nem száraz, hanem omlós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!