Az elkészült kocsonyát le lehet-e fagyasztani?!
Szerintem nem, nekem kiengedés után folyós lett. Egy kis maradékkal kísérleteztem, ami porciózáskor kimaradt.
Talán - de ezt még nem próbáltam - ha kiengedés után újraforralod és újból dermeszted. De ez csak tipp.
HA kiengedés után felolvasztod -nem kell felforralni! -, és újradermeszted, tökéletes lesz.
A legtöbb esetben akkor is normális lesz, ha egész lassan olvasztod fel, pl. hütöben egy éjszaka alatt, de néha valamennyi folyékony leve marad. Ennek okát még nem tudtam kitalálni, de a meglanygosítás-újradermesztés tökéletesen müködik.
5-ös: NEM KELL újrafözni, elég csak meglangyosítani!
Ez még mindig sokkal kisebb munka, mit fözni egy nagy adagot, és utána nem kell a felét kidobni, mert megromlik.
Egy normál kocsonyafözés 3-4 óra, plusz az adagolás és dermesztés, emellett utána elég sokat lehet takarítani is.
Ha a fagyasztottat meglangyosítod, az max. fél óra.
7-es: ha ott van 5-10 adag kocsonya megfőzve, és megromlik, akkor vagy kidobod, vagy lefagyasztod adagokban. Szerintem értelmesebb az utóbbi és legközelebb előző nap előkészíted, másnap pedig tudod enni.
Direkt azért senki nem főz kocsonyát, hogy lefagyassza, de ha már van, akkor nem dobja ki normális ember,ha van más lehetőség is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!