Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megéri a szoda stream gép?

Megéri a szoda stream gép?

Figyelt kérdés
Gondolkozunk egy soda stream vásárlásán. Az érdekelne, hogy megéri-e megvenni ezt a gépet, illetve a hozzá tartozó szörpök, mondjuk a kólás, hány liter rendes kólának felel meg? Egy szörpől hány litert lehet csinálni? Illetve azt tudom hogy a patronokat vissza lehet vinni a mediamarktba és újrahasználják. A szörpös palackokat is vissza lehet vinni?

2021. nov. 18. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Több helyen cserélik a palackokat, visszaváltani nem lehet. A szörpösöket sem.

Kb. ugyanazt tudja, mint a hagyományos szódás szifon csak a készítés módja más. Egy nagy patron van, nem minden egyes liter után kell tekergetni. És biztonságosabb szerintem. Nincs melléfújás, üres patron stb.

Ahol ásványvíz minőségű a csapvíz, ott felesleges boltból hordani. Ezt mindenképpen meg tudod takarítani.

Nem tudom, lehet törölni fogják, de az Aldi patronokat jóval olcsóbban lehet cserélni, de csak a saját üzletükben.

A szörpök szerintem drágák, de soha nem végeztem számításokat.

A patronon lévő literszámot csak megközelíteni tudod.

2021. nov. 18. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Pusztán anyagi oldalról nézve nem biztos. De, ha társasházban laknék, főleg, ha nincs lift és lépcsőzni kell, akkor biztos vennék, mert rengeteg kg (fel)cipelésétől szabadítana meg.

Még így is sokat segít, mert még úgy sem szeretek cipekedni, hogy nekem csak ennyiből áll: bevásárlókocsiba be, bevásárlókocsiból ki(fel a szalagra), megint be, csomagtartóba be, csomagtartóból ki. És nem kell sehova felcipelnem, mert családi házban élek, és a garázsban vannak tartva a sörök, üdítők stb.

2021. nov. 18. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tapasztaltam, hogy az ásványvíz kibontás után csak az elő 1-2 pohárig kifogástalan, utána már gyenge szenteltvíz.

A szódagéppel készített viszont végig erős.

2021. nov. 18. 11:43
 4/9 anonim ***** válasza:

A szörpökből leginkább kb 9 liter jön ki, de némelyikből (bio) csak 8.

Meg vannak ma már jóval olcsóbban saját márkás szörpök, azok kb. Olyanok mint a saját márkás üdítők.

2021. nov. 18. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Árban kb ugyanott leszel, talán kicsit kijjebb is, viszont szeretem hogy én döntöm el mennyire bubis, meg persze nem kell zsugorpakkokkal rohangálni, aztán meg a szelektívbe az üresekkel. Plusz nagy előnye, hogy nem kell hozzá áram, bárhova viheted ha olyanod van. A szörpöket még nem próbáltam.
2021. nov. 18. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja és tegyük hozzá hogy úgy kerül kb ugyanannyiba, hogy előtte Szentkirályit ittunk ami azért a drágábbak között van.
2021. nov. 18. 13:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag nagyjából ugyan ott vagy. Ha nyersz is vele egy kicsit, akkor sem olyan sokat, hogy hamar visszahozza az árát.

Ami miatt sokaknak megéri azaz, hogy nem kell haza cipelni annyi üdítőt és szódát/bubis ásványvizet.

Na meg, hosszútávon környezetbarátabb is. Van, akinek ez is érv mellette. De akinek nem, annak is előny, hogy kevesebb a szemét.

2021. nov. 18. 13:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos nem érné meg, mert a patroncseréért kellene utaznom 2x 40 km-t. Ha nem így lenne, akkor már vettem volna.
2021. nov. 18. 14:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy anyagilag megéri-e, az attól is függ, hogy mennyi vizet/szörpöt innál és milyen erősen. Ha csak gyengén, akkor nyilván tovább tart a patron, ha jó erősen szereted, akkor hamarabb kifogy.

Én még sose számoltam utána bevallom, de olyan szempontból mindenképp megéri, hogy nem áll a halom üres pet palack a lakásban, amit folyton össze kell nyomkodni meg le kell vinni.

2021. nov. 18. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!