Egy főre hogy praktikus leveles zöldet venni, hogy ne romoljon meg? (saláta, spenót, rukkola,stb)
Nagyon szeretem szendvicsbe a leveles zöldeket, jégsaláta, római saláta, rukkola, bébispenót, ezeket.
Viszont az a baj, hogy a csomagolt verziók is több adagosak (és termelik a fölösleges műanyagszemetet) és a fej saláta is rengeteg. Soha nem tudom teljesen megenni, mielőtt tönkremenne.
Szóval jelenleg nálam ez hullámzik, néha veszek ilyet de akkor jó részét ki kell dobnom amit utálok, akkor hosszabb ideig inkább nem is vásárolok ilyesmit, de akkor meg hiányzik, mert szeretem. :(
Lehet ezeket valahogy tartósítani esetleg? Nem hinném hogy fagyaszthatóak, vagyis hogy utána is jó állaga lenne...
Hogy lehet praktikusan, szemétmentesen megoldani ezeknek a fogyasztását?
Sztem ha csak szendvicsbe teszed akkor sehogy. Egyed őket salátának, és akkor simán elfogy. Én ha veszek mondjuk egy zacskó saláta mixet akkor 3 napig este salátát eszem és azalatt el is fogy.
Ha veszek egy fej jégsalátát, az még tovább bírja, egy hétig is, így nem kell mindennap azt ennem, csak mondjuk minden másnap.
De egyedül élőként én is rengeteg kaját dobok ki, sztem ezt egyszerűen el kell fogadni. A világ nem arra lett kitalálva hogy egyedül élj, ez cska egy átmeneti állapot, így sztem nem kell azon agyalni, hogy a jegesmedvék kihalnak, mert kidobok néha egy fél salátát, vagy néhány megromlott banánt.
A spenót szeritem fagyasztható (gondolva a fagyasztott előkészítettre)
Egyedül élsz, nincs aki besegitene? Másnem vegyél pár tyúkot, azok aztán mindent megesznek...
Salátából az előre csomagolt 15-20 dekás annyira nem sok, hogy több napig kelljen enni. Tudom sok szeméttel jár, de inkább mint kidobálni a felét...
#1
Nem különösebben szeretem az ilyen salátákat, inkább csak szendvicsben. :(
Nem akarom elfogadni az ételpazarlást, annál még az is jobb ha nem veszek ilyesmiket. :)
#2
A párommal élek, de ő utál minden ilyesmit, se salátának, se szendvicsbe nem szereti, se ételbe belefőzve (a bébispenótot pl. el tudnám így "tüntetni" hogy egy szószba belefőzöm).
Állatot nem tudunk tartani, nem olyanok a körülmények. :D
Viszont adtál egy jó ötletet, házi tojást veszünk, megkérdezem az eladót hogy kell-e a tyúkjainak fonnyadt sali, ha már én nem enném meg. Ez lehet hogy beválna. Jelenleg komposztálom, az is jobb a szeméttelepnél, de ez is tök jó ötlet!
#3
Spenóttal próbálkoztam már, de egy se maradt meg, mind kipusztult cserépben, pedig szeretem a növényeket és nem tartom magam antitalentumnak, több nehezen nevelhető növényem is van és azok virulnak. :(
Szeritem nem fognak rá nemet mondani a háznál :)
Nekünk még anyósom is szokott adni maradék zöldet
ÉN is az otthon termesztésre szavazok. Pont olyannal próbálkoztál, ami nem marad meg cserépben
De a rukkola kitűnő egy kezdő kertésznek is, valamint a tépősaláta, amit nem fejeset terem, hanem a levelek hajtanak.
Valamint könnyen adagolható a csíra is, szereted? Annál például szakaszosan csíráztathatsz, és mindig lesz friss, ropogós zölded. De a mikrozöldség is éppen neked való!
#6
Hú, az ilyen friss csírákat imádom, de ahhoz még nem találtam magot sehol.
A legjobb a saját termesztés lenne, eddig elég balszerencsés voltam. :D
Az Aldi/Lidl szezonban tele volt csíráztatható magokkal, de szerintem bármelyik nagyobb vetőmagboltban találsz, a lényeg, hogy bio, vagy legalább csíráztatható magot vegyél, a hagyományos vetőmagok kezelve vannak bizonyos nem ehető szerekkel.
De akármelyik bioboltban találsz, vagy weben. Hozzá csíráztató tálcát is tudsz ezeken a helyeken venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!