Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen salátát egyek, ha...

Milyen salátát egyek, ha utálom az ecetet a tejfölös önteteket is? Ami nem unalmas, hanem nagyon finom?

Figyelt kérdés

Olivaolajjal szoktam leönteni a salátát. Veszek salátamixet, paradicsomot, uborkát, egyéb zöldségeket ami eszembe jut épp, ezt eszem magában vagy csirkemellet sütök hozzá.

De már rettentően unalmasnak találom.

Van ötletetek, olyan ami kifejezetten "FINOM"?

2021. nov. 7. 19:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Kinek mi a finom 🙃 joghurtos öntet? Én pl szeretem az avokádó salátát de lehet te pint nem 🙃
2021. nov. 7. 19:46
 2/17 mantis religiosa ***** válasza:
90%
Helyettesítsd a tejfölt joghurttal vagy kefirrel, izesítsd kaporral, saláta-füszerkeverékekkel, kisérletezz!
2021. nov. 7. 19:46
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Fokhagymás, csípős öntetek? Én sem szeretem a tejfölt, helyette joghurtot használok.

Vagy pl. különböző ízesített olívaolajok (fokhagymás, chili pehlyes, bazsalikomos stb...) Esetleg más olajok mint a tökmag olaj (bár ezek nagyon drágák).

2021. nov. 7. 19:49
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
3as erről eszembe jutott, anno sok éve Sorrento környékén vettem egy üveg chilis olivaolajat, na hát az olyan csípős volt még nekem is, aki szereti a csiposet, hogy sosem fogyott el😂
2021. nov. 7. 19:59
 5/17 anonim ***** válasza:
75%

A sima boreceteket én sem szeretem salátán, de a balzsamecetet igen. Nem annyira savas, és nem is vizezi annyira.

Emellett magokkal dobom fel a salátákat, amik még finomabbak, ha előtte megpirítod (napraforgó, tökmag, dió, szezámmag). Én egy kis serpenyőnyi magot szoktam egyszerre megpirítani, és azt használom fel apránként salátához, házi péktermékekhez.

2021. nov. 7. 20:00
 6/17 anonim ***** válasza:
83%
Esetleg granatalma szirup pl, Törökországban probaltam és az is finom 🙃
2021. nov. 7. 20:03
 7/17 anonim ***** válasza:
90%

Az olívaolajat csak simán öntöd rá, vagy megfűszerezed? Próbáld meg, hogy ízesíted valamivel az olívaolajat, pl. áztass bele fokhagymát vagy mustármagot, ezek jól fel tudják dobni.

Vagy balzsamecet, nem hasonlít az íze a sima ecethez. Ha nyitott vagy a különlegesebb ízekre, akkor próbálkozhatsz gyümölcsös balzsamecetekkel is. Pl. epres, áfonyás. Ezek sós ételekhez is nagyon jól passzolnak.

Szerintem a saláta összetételén is változtathatsz, mert ez így tényleg unalmas lehet. Tegyél bele más zöldségeket is, dobd fel magkeverékekkel, tegyél bele egy kis parmezánt vagy fetasajtot.

2021. nov. 7. 20:41
 8/17 anonim ***** válasza:
90%
Citromlé? Otthon sokszor csinálok salátát citromlével és friss zöldfűszerekkel (nevelek mentát, bazsalikomot, oregánót, pertezselmyet)
2021. nov. 7. 21:50
 9/17 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb salátát is feldobja bármilyen citrusféle reszelt héja, a lé meg lehet az öntet alapja.
2021. nov. 8. 04:10
 10/17 anonim ***** válasza:
Ecet alatt mit értesz? A sima háztartási ecetet? Vagy a különböző boreceteket sem szereted?
2021. nov. 8. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!