Tejtermék kedvelők! Mi lehet ennek a tejterméknek a neve? A megjegyzések részben bővebben kifejtem az ízét, állagát, színét, lelőhelyét és egyéb részleteket.
Egyetlen egyszer ettem olyat, nagyon sok évvel ezelőtt, ráadásul az ország másik végében, ahhoz képest, ahol jelenleg élek.
Tehát egy tejtermékről van szó. Piacon volt véve egy nénitől, aki különböző házi készítésű tejtermékeket árult.
A termék úgy nézett ki, mint egy sajt (de nem sajtkrém), tehát viszonylag szilárd volt, de egy kicsit olyan puding vagy zselé állagú volt.
Nem volt még olyan sem, mint egy ementáli keménységre, de a túrónál sokkal jobban összeállt.
Csak viszonyításképpen írom. Egyáltalán nem hasonlított sem az íze, sem az állaga a túróra.
Inkább olyasmi, mintha egy sajtot kereszteznél egy kocsonyával. Mármint állagra, nem ízre!
Az íze nem volt savanykás, hanem inkább édeskés.
Ezt azért írom, mert szerintem a tejföl, a túró és különböző gomolyák között jellemzően a savanykás íz dominál.
Ennek viszont inkább hasonlított az íze a tehéntej édeskés ízére.
Egyáltalán nem volt savanykás.
Elképzelhető hogy egy gomolya fajta volt? Vagy minden gomolya savanykás?
Nem sokszor ettem gomolyát, úgyhogy nem tudom, hogy milyen fajtái vannak.
Úgy emlékszem, hogy fehér színű volt.
A szóban forgó tejterméket Debrecenben vettük. Akkor még a régi piac volt! Ez már régen volt! :) Kb. 20 éve.
Remélem, hogy vannak ötleteitek és tudtok segíteni!
Köszönöm!
Nálunk "natúr házisajt" néven árulnak ilyet a tejboltban.
Semmi kecmec, a tejhez tesznek valamilyen gyógyszertárban kapható sajtoltót, formába öntik és szilárdulás után árulják.
Édeskésnek a tejcukor miatt érzed, egyébként gyakorlatilag egy szilárd tej(ízű) valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!