Meddig lehet lecsót eltenni télire, hogy ne kelljen attól tartani, hogy az alapanyagok minősége már nem megfelelő?
Figyelt kérdés
Régebben láttam ezzel kapcsolatban egy írást az interneten, de nem mentettem el. Abban arról írt a szerző, hogy az őszre (talán szeptember végére) beérő paradicsom és paprika íze megváltozik, esetleg enyhén megkeseredik, és ezért már nem ideális a lecsókészítésre.
Igaz ez?
Most (1-2 héten belül) érdemes nekiugorni még a lecsó téli eltevésének?
2021. szept. 6. 09:44
1/3 anonim válasza:
Szerintem marhaság volt a cikk, nem keseredik be a paprika-paradicsom őszre.
Addig tudsz eltenni lecsót, míg van szabadföldi és nem hibás.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, örülök, hogy ezt mondod/írod, mert tavaly figyelgettem a zöldségesek késő őszi paradicsom és paprika felhozatalát, és többször is vettem, de én sem éreztem, hogy keserűbbek lennének.
2021. szept. 6. 13:00
3/3 anonim válasza:
Szívesen!:)
Az időjárás függvényében érik nálam még a paprika-paradicsom, 1-2 naponta szedem és teszem el.
Azért sokáig - heteket - ne várj már vele, mert ugyan keserű nem lesz, de a kényszerérett dolgoknak már gyengébb az íze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!